Fag og forskning
GoatMilkSCC: Celletall og speneprøver i fire geitemelksbesetninger
Et av målene med prosjektet GoatMilkSCC er å bidra til ny kunnskap om årsaker til høyt celletall i norsk geitemelk. Fire besetninger...
Les merForing av geit og grovfôrets betydning for melkekvalitet
Hvordan kan grovfôrressursene utnyttes best mulig? Hva kan rådgiverne bidra med i forhold til fôring av geit? Har kvaliteten på...
Les merFagmøter for geitemelkprodusentene i TINE
TINE Rådgiving og Medlemsservice (TRM) tilbyr fagmøter på Teams for geitemelkprodusentene. Her finner du en oversikt over kommende...
Les merGoatMilkSCC: Årets ysteforsøk
Forsøkene er allerede godt i gang i det nye geitemelksprosjektet, GoatMilkSCC. I år skal vi undersøke hvordan celletallet påvirker...
Les merProsjektet GoatMilkSCC er i gang
Prosjektet hadde oppstart 1 mai, og i forbindelse med dette ble det avholdt et digitalt startseminar 19 mai med 25 deltakere fra ulike...
Les merFrie fettsyrer i melk
Frie fettsyrer i melk er uønsket fordi disse fører til smaksfeil som harsk og besk smak på melk- og meieriprodukter. Tidligere var...
Les merStell og omsorg i kjeingstida gir eit godt grunnlag for ein vellukka laktasjon
Mesteparten av kliniske mastittar hos geit oppstår i løpet av dei første vekene etter kjeing. I Noreg er 80% av desse forårsaka av...
Les merCelletall i geitemelk
Hva er egentlig celletall, hvilke faktorer påvirker celletallet, og hvordan påvirker celletall melk- og produktkvalitet? Hvilke tiltak...
Les merMangfold i norsk geitehold og behov for faglig informasjon
Over 160 geiteprodusenter har svart på vår spørreundersøkelse om husdyrmiljø og dyrevelferd i norske geitebesetninger. Analysering av...
Les merVeks kjea godt nok på beite?
Tilveksten det første leveåret har betydning for korleis kjeet skal bli som mjølkegeit. Ein må rekne med at tilveksten går ein del ned...
Les mer