Fag og forskning
Er det økonomisk interessant å fôre for høyere avdrått?
Økt melkeleveranse kan enten skje ved å øke kutallet, kjøre lengre laktasjoner, eller det som er mest aktuelt for de fleste; å øke...
Les merMask – godt fôrmiddel, men utsatt for aerobe sporer
Mask er kjent som et godt fôrmiddel, men baksiden av medaljen er at en blir mer utsatt for aerobe sporer i mjølka.
Les merBruk av halm når grasavlinga reduseres
Halm fungerer godt som fibererstatning i rasjoner med høy kraftfôrandel for å sikre drøvtygging og vomfunksjon. Den kan også brukes...
Les merGi kalven en god start med riktig melkefôring
Riktig fôring av kalven de første månedene er særdeles viktig for resten av livsløpet med tanke på både helse, dyrevelferd, og som...
Les merHøge verdiar på nitrat på enkelte fôrprøver
Fôrprøvesesongen er godt i gang og vi observerer høge verdiar på nitrat på enkelte prøver. Høgt innhald av nitrat kan gi forgiftning....
Les merJusterer ureamåling i uke 32
I uke 32(9. - 13. august) gjør Råmelklaboratoriet en justering av ureamålingene. Enkelte vil oppleve et fall i urea som følge av...
Les merPraktiske tips for å øke melkeproduksjonen
I år er planen minst å produsere 1530 millioner liter kumelk i Norge, en betydelig økning fra 2020. Men hva kan den enkelte...
Les merPlanlegg tidlig og fyll kvota
Forholdstalet har auka til rekordhøge 1,07 i 2021. Det vil sei at har du ei kvote på 100 000 liter kan du no levere 107 000 liter. Det...
Les merTa kontrollen
Forutsetningene for produksjonen kan raskt endre seg og det avgjørende er hvordan vi takler uventede endringer.
Les merHva er riktig høstetid?
I mylderet av avgjørelser er nok beslutningen om når man skal starte slåtten en av de vanskeligste og kanskje også av de viktigste for...
Les mer