Hopp til innholdet

Full oversikt over endringer i Dyrevelferdsindikatoren

Publisert:
av Stine Grønmo Kischel Spesialrådgiver Dyrevelferd
Omriss av en person
av Stine Grønmo Kischel
Spesialrådgiver Dyrevelferd

Ett år etter lansering av Dyrevelferdsindikatoren, har mange engasjert seg i egne tall og resultater. TINE har mottatt en rekke innspill og gjort flere forbedringer på den tiden. Med alle endringene som nylig er gjort, kaller vi dette en versjon 2.0. Her er en oversikt.

Dyrevelferdsindikatoren skal ikke dømme god eller dårlig dyrevelferd, men være et verktøy for å se trender over tid og hjelp til å lokalisere forbedringsområder i drifta.  

-Nå som dyrevelferdsindikatoren er testet i praksis i snart ett år, har det gitt oss muligheten til å finne forbedringer. For å nevne et par eksempler, så er delindikator kalv delt inn i flere detaljer hvor kollethet blir mer belønna enn tidligere, og alle har også mulighet til å se utviklingskurvene lengre tilbake i tid enn to år, sier Stine Grønmo Kischel, spesialrådgiver i dyrevelferd i TINE.  

Trykk her for en full oversikt over endringer i Dyrevelferdsindikatoren 2.0.

Kort om dyrevelferdsindikatoren  

Dyrevelferdsindikatoren er et verktøy for deg som melkeprodusent til å bedre drifta og dyrevelferden, gjerne i dialog med din rådgiver.  Tall som er brukt for å lage indikatoren er resultater som allerede finnes i Kukontrollen og som kan gi svar fra dyra på hvordan de trives og har det.   

-Vi har opplevd mange konstruktive tilbakemeldinger hele veien til det vi nå kaller Dyrevelferdsindikatoren 2.0. Det setter vi stor pris på engasjementet og takker for innspillene så langt, avslutter Stine Grønmo Kischel.