Hopp til innholdet

Blir du med på grovfôrsatsinga i TINE?

Publisert:

I Grovfôrprogrammet 2022 tar TINE Rådgiving i bruk all tilgjengelig kunnskap og teknologi for å bedre bondens økonomi og samtidig øke andelen norsk fôr. Tjenesten tilbys over hele landet. Det er utvalgte rådgivere i hvert distrikt som leverer tjenesten.

Kostnadsveksten i landbruket, blant annet på gjødsel, kraftfôr, drivstoff og strøm, gjør det viktigere enn noen gang å ha en effektiv grovfôrproduksjon og best mulig fôring. TINE Grovfôrprogram er en tjeneste med klar målsetning om å gi bonden bedre økonomi.
(Saken fortsetter etter videoen)

Grovforprogrammet 2022 er et konsept der vi tar utgangspunkt i dyra i fjøset som «bestillere» av fôr i riktig mengde og kvalitet, og hvor hele produksjonskjeden optimaliseres bakover til jordet og fôrproduksjonen. Å gjøre hele produksjonskjeden fra enga til fjøset best mulig, er viktig for å styrke økonomien og for å unngå halvgode løsninger. 

I praksis handler det blant annet om hvordan sette riktig verdi på grovfôret og betydningen av grovfôrkvalitet på grovfôropptaket. Hvordan optimalisere antall slåtter og høste til riktig tidspunkt. Gjødsling er et omfattende tema og ikke minst bruk av værdata og digitale løsninger som støtte i grovfôrproduksjonen.

Mer info og påmelding til grovfôrprogrammet her: