Hopp til innholdet

Storfepodden - Engrospris, lønnsomhet og framtida for melk og kjøtt

Publisert:

Engrosprisene for melk og kjøtt er klare for 2026 – men hva betyr de egentlig for bondens økonomi? I denne episoden av Storfepodden får du svar fra ekspertene som har full oversikt over markedet, og tips til hvordan du kan rigge drifta for framtida.

Nylig kom de nye engrosprisene for første del av 2026. Men hva betyr egentlig “engrospris”, og hvordan henger den sammen med det bonden faktisk får utbetalt?

I denne episoden av Storfepodden har John og Oda fått besøk av to karer som har full oversikt over markedet. Johnny Ødegård fra Norsk melkeråvare og Ole Skulberg fra Norsk egg- og kjøttråvare vet hva de snakker om.

Hør episoden her

Økonomien bak tallene

Praten rundt bordet har søkelys på engrosprisene for melk og kjøtt, og hva som påvirker lønnsomheten i norsk storfeproduksjon akkurat nå.

Hvordan utvikler markedet seg? Hvilke grep bør bøndene ta for å stå sterkere i årene som kommer? Og er det egentlig mulig å planlegge for framtida når marginene blir stadig strammere?

Dette er episoden for deg som vil forstå økonomien bak tallene, og hva som venter storfenæringa framover.

Storfepodden er et samarbeid mellom TINE og GENO. Trykk her for å se alle episodene