Løse melkekvalitetsfeil og etablere rutiner for å sikre stabil kvalitet.
Stabil god melkekvalitet
Rådgiver gjør en gjennomgang og vurderer ulike risikoer for melkekvaliteten:
- Melking
- Melkingsutstyr
- Vask- og vaskerutiner
- Fôrhygiene (Sporer)
- Inneklima/hygiene
- Jurhelse
- Smittevern
Du får
- Fjøsbesøk
- Plan for arbeidsrutiner i din besetning
- Oppfølging av melkekvalitetsresultater
Feilsøking av årsaker til redusert melkekvalitet
- Bakterietall
- Celletall
- Aerobe sporer
- Anaerobe sporer
- Frie Fettsyrer
- Frysepunkt
- Medisinrester
- Lukt/Smak
Verdi for deg
Identifisere årsaker til redusert melkekvalitet for å oppnå og stabilisere elitemelksleveranse, høy leveringsprosent og kvotefylling.