Meny

Slaktetilvekst i styringspanelet

Slaktetilvekst på okse er ett av målepunktene i styringspanelet. Statistikken viser at tilveksten på ung okse har økt fra 483 til 540 gram per dag de siste ti åra. Slaktevekta har vært rimelig stabil rundt 300 kg.

Har du kontroll på fruktbarheten i besetningen din?

Ambisiøs og målretta arbeid med fruktbarhet kan gi store utslag på bunnlinja. Fruktbarhetsstatus (FS-tallet) kan derfor være nyttig å vise i ditt styringspanel. For å lykkes med fruktbarhetsarbeidet er det viktig å ha regelmessig brunstkontroll, ha god fôringsstrategi på alle dyr, ha god dyrehelse og forbedre dyrematerialet gjennom en god planlagt avl.

Kjeoppdrett fra null til fire måneder

Kjea er framtida i fjøset og nå er kjeinga i full gang mange steder. I januar, februar og mars kjear om lag 80% av alle geiter i landet. Ein god plan og gode rutiner ved kjeing og for fôring og stell, gir det beste utgangspunktet for at kjea skal halde seg friske, vekse godt og bli gode produksjonsdyr.

Enkel måte å holde styr på kalvenes alder

Kor gamal er kalven, slik at mjølkemengda vert trappa ned til rett tid? Det sleit Pål Folkvord med å halde oversikt over. Han klekka ut ein idè, i beste LEAN-ånd om stadige forbetringar og bruk av tavle. Les meir om korleis du enkelt kan lage same enkle kalvetavle som Pål har god erfaring med.

Har du riktig tilpasning av produksjonen i din besetning?

Kg mjølk i Kukontrollen er en av parametrene som ligger oppe som standardvalg i styringspanelet. Mange har nok et visst forhold til dette tallet, gjerne i forhold til fôringsstrategi, men også når det handler om produksjons-planlegging og tilpasning til mjølkekvote.

Nyinfeksjonsnivået - få kontroll på celletallet

En forutsetning for at celletallet skal ligge stabilt lavt er god melkingsteknikk og et velfungerende melkeanlegg. Hvis du skal ta kontroll over celletallet må nyinfeksjonsnivået ned mot 30. Nyinfeksjonsnivået er et mål på hastigheten nye mastitter opptrer og det gir mye informasjon dersom det tolkes rett. Jo høyere dette tallet er, jo større smittepress er det i buskapen.

Årsaker til tap av elitemelk

For at melk skal klassifiseres som Elitemelk, må en rekke krav innfris. Celletall, bakterieinnhold, sporeinnhold, syretall og frysepunkt med mer blir kontrollert 48 ganger per år. Målt etter objektive kriterier er vår Elitemelk vurdert som fremragende kvalitet også i internasjonal målestokk.

Økonomi og driftsleiing på utbyggingsbruk i mjølkeproduksjon

TINE Rådgiving har undersøkt økonomi og driftsleiing på 36 bruk i mjølkeproduksjonen i Rogaland som har bygd nytt fjøs i perioden 2007-2010. Målet er å lære av bønder som har vore gjennom planlegging, bygging, oppstart og drift av nytt kufjøs. Dermed kan framtidige produsentar få eit endå betre erfaringsgrunnlag å bygge sine planar og avgjerder på.

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås