Meny

Meld deg på fagsamlinger om grovfôr

Prosjektet «Grovfôr 2020» ønsker å invitere gårdbrukere og deres ektefelle/partner til interessante og motiverende fagsamlinger. I løpet av høsten 2017 og januar 2018 vil det arrangeres fire samlinger i ulike deler av landet.

Hygieneprøve bestemmer beredskapsnivået

TINE jobber for kanskje verdens fineste melk hver dag. De beste produktene krever også det aller beste melkeråstoffet. I år ønsker TINE å sette fokus på den hygieniske kvaliteten på fôret til mjølkekyrne, med tanke på forebyggende arbeid mot sporer i melk.

Hvordan kan DU hindre å få inn RS virus og Coronavirus?

Som "smittevernsjef" i egen besetning er det viktig for produsenter å kjenne til de vanligste smitteveiene. I svine- og fjørfeproduksjonen er smittevernet meget strengt. Som nabo eller dyrlege er det utenkelig å gå inn i et fjørfehus, uten tillatelse fra eier. Er det utenkelig å få naboen på besøk i fjøset når du melker? .

Kontrollprogram for BRSV og BCoV

En samlet storfenæring igangsatte høsten 2016 en felles nasjonal dugnad for å redusere utbredelsen av smittsom hoste og diaré. Målene skal nås ved hjelp av et effektivt kontrollprogram. Sammen med krav til smittebeskyttelse danner dette grunnlaget for å innføre «Helsestorfe», som vil være et kvalitetsstempel ved salg av livdyr.

Når mindre kalver skal beite

I økologisk mjølkeproduksjon skal kalver som er avvendt fra mjølk gradvis tilvennes beite. Hvordan kan det løses på en praktisk og gjennomførbar måte og- Hvordan kan en sikre at kalvene vokser som de skal og at de ikke rett og slett blir sjuke av parasittangrep?

Ny beitesesong for geit

Kunsten i beitesesongen er å bedømme kvaliteten på beitet og gi kraftfôr og eventuell tilleggsfôring med grovfôr ut fra det.

Bilder fra geit- og kjefestivalen

I strålende sol ble Geit og kjefestivalen avholdt på Mathallen i Oslo 4-7 mai. 20 utstillere, helgrilling av kje, salg av lokalproduserte produkter fra rundt om i landet, smaksprøver på TINE sine oster med geitemelk og deilige retter ble servert på Mathallens restauranter.

Analyser av sporar i geitmjølk

TINE har i 2017 starta ei kartlegging av sporedannande bakteriar i geitmjølk. Desse bakterietypane kan gi alvorlege kvalitetsfeil i ferdige produkt, både i ost og konsummjølk.

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås