Meny

Frie fettsyrer i mjølka

Enkelte produsenter kan oppleve økte verdier for frie fettsyrer (FFS) i tankmelka. Det kan være flere årsaker til det. Små endringer kan skyldes justering av analyseinstrumenter på laboratoriet.

Justering mot standardiserte prøver

Råmelklaboratoriet har standard prosedyre på å kjøre daglig kontroller av analyseinstrumentene for å sikre nøyaktigheten opp mot et sett av standardiserte prøver. Dette ligger til grunn for justering av instrumentenes nøyaktighet. Det er naturlig at analyseinstrumenter endrer seg over tid og laboratoriet overvåker dette kontinuerlig. For frie fettsyrer er målingens akseptable variasjon ± 0,2 mmo/l.

Justering av analyseinstrumentene i slutten av juni ble større enn vanlig, men fremdeles innenfor målingens akseptable variasjon på FFS.

Dette betyr ikke at analyseresultater er feil, men at justering var nødvendig, slik at analyseinstrumentene viser samme verdi som de standardiserte prøvene. 

Har du problemer med frie fettsyrer? 

Flere forhold påvirker FFS. Vi anbefaler å lese denne artikkelen dersom du har utfordringer med frie fettsyrer -> trykk her  

Ta kontakt med oss

Dersom du har spørsmål vedrørende FFS og din melkekvalitet, ring TINE Medlemssenter innvalg 4. For spørsmål om fôring ta kontakt med din faste rådgiver eller foringsrådgiver.

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås