Meny

Ragnhild er ny spesialrådgiver for geit i TINE

Ragnhild Aabøe Inglingstad. Foto: Privat
Ragnhild Aabøe Inglingstad. Foto: Privat

Nylig har seksjonen for forskning og fagstøtte i TRM ansatt Ragnhild Aabøe Inglingstad som spesialrådgiver geit. Ragnhild har en solid praktisk og akademisk bakgrunn som vil komme til nytte når hun skal jobbe med flere viktige fagområder på geit framover.

Ragnhild driver familiegården Inglingstad på Hurum. Her bor hun sammen med Erik og deres tre barn, og driver gården med god hjelp fra mor og far. - På gården produseres det korn og gras, og i tillegg driver vi med utleie av stallplasser og hesteavl. Tidligere hadde vi også årlig 60-130 vinterfôra sau, forteller hun.

Jobbet med kvalitetsmjølk for kvit geitost

Ragnhild er ansatt hos oss på 40% stilling, mens hun også jobber som forsker ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Ragnhild har en solid bakgrunn og vi er glade for å ha hun med på laget, sier Anne Cathrine Whist, leder for forskning og fagstøtte i TRM.   

Ved NMBU jobber Ragnhild med et prosjekt hvor man ser på helseeffekter av fett fra kjøtt- og meieriprodukter. Selv om dette er utenfor TINE så er det i aller høyeste grad relevant for næringa.

Ragnhild er utdannet ved NMBU, og har en mastergrad i bioteknologi og doktorgrad i matvitenskap. - Som stipendiat jobbet jeg på det tverrfaglige prosjektet «Kvalitetsmjølk for kvit geitost», hvor vi studerte hvordan ulike faktorer som laktasjon, genetikk, ulike fettkilder i kraftfôr, samt ulike beitetyper påvirker melkekvalitet og produktkvalitet. Jeg hadde ansvaret for analysene av melkeprøvene, men lærte samtidig mye om avl, fôring, fysiologi og ysting, og synes det var utrolig spennende og lærerikt å samarbeide på tvers av disipliner, forteller Ragnhild.

Ønsker å være en pådriver for geita

- Kvaliteten på geitemelka har økt betraktelig de siste årene, og med et så godt råstoff ønsker jeg å være en pådriver for utvikling av nye geitemelksprodukter. Som spesialrådgiver geit skal jeg ha ansvar for fagområdene melkekvalitet, bærekraft, dyrevelferd, fôring og helse i samarbeid med andre fagpersoner i seksjonen. Jeg vil også bidra i ulike forskningsprosjekter, og formidle relevant forskning til produsenter og andre som er tilknyttet næringa, avslutter Ragnhild.

Ragnhild tar over for Helga Kvamsås som for tiden er pensjonist, men fortsatt engasjert i enkelte prosjekter. Les mer om Helga sin store innsats for geitenæringa her

 

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås