Meny

Er du klar for ny beitesesong?

Beitesesongen 2020 står for døra. Selv om det ikke har skjedd noe revolusjonerende nytt innen temaet beiting og overgangen fra innefôring, er det likevel nyttig å få med seg noen tips og råd.

I tillegg til artiklene under, vil vi om kort tid også publisere en større artikkel om beitemetoder og ABC-beiting.

Finn temaer som er relevante for deg

Siden det allerede finnes mye godt fagstoff her på nettstedet rundt overgangen fra innefôring til beiting, og hvilke faktorer man bør følge med på generelt når det kommer til beiting ønsker vi i denne artikkelen å trekke fram noen gode fagartikler publisert på medlemssidene i tidligere år. Vi gir en kort oppsummering av hva artiklene inneholder og lenker til originalartikkelen. Dermed kan du som leser lettere og raskere finne temaer som er relevante for deg.

Redusere svingninger i fôrtilgangen

Denne artikkelen – Tips for smidig overgang til beitesesongen omtaler en av de største utfordringene med å ha melkekyr på beite, nemlig svingninger i fôrtilgangen på beite, noe som over tid kan redusere melkeytelsen. Du får tips om hvordan du gjør overgangen fra innefôring til beite på en smidig måte og hva som kan gjøres for å redusere svingninger i fôrtilgangen.

Gode råd for beitesesongen er en omfattende artikkel som du bør lese dersom du for eksempel lurer på hvorvidt du skal ta en slått på beitearealet før dyra slippes. Kan tankbil-lappen fortelle deg noe om utfordringer med sur vom og dårlig proteinutnytting? Enkelte årsaker til hvorfor dette kan oppstå fortelles det også om. Hva australske forskere har funnet ut om melkerobot, tilleggsfôring og kutrafikk får du også vite. Har du tenkt gjennom ventilasjon og vannforsyning i sommervarmen og hvordan dette kan påvirke kyrnes atferd og produksjon? Varmestress hos kyr kan du lese mer om her

Beitesesong og robot

Her kan du også lese om hvordan det gikk da Østfold-bonden Einar Kiserud hadde sin første beitesesong med melkerobot. Selv om artikkelen er fra 2014, er det fremdeles mye relevant å lese om der. Som økologisk melkeprodusent var utnyttelse av beiter en viktig faktor i planlegginga av nytt fjøs. Er du nysgjerrig på hvor mye beiteareal som gikk med til hver ku og hvilken erfaring Einar gjorde seg med en kraftfôrstrategi basert på laktasjonsdager og ikke individuell avdrått?

Som du ser er melkeproduksjon på beite noe som påvirkes av en rekke faktorer. Lurer du på om du har noe å hente eller ønsker en sparringspartner å diskutere din beitestrategi med? Ta kontakt med din bedriftsrådgiver eller din fôringsrådgiver i TINE.

 

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås