Meny

Se de nye rapportene i TINE Mjølkonomi®

TINE Mjølkonomi® heter det nye verktøyet som tar over for den gamle Effektivitetsanalysen (EK). Klikk deg inn på saken og se en video som viser hvordan rapportene har blitt.

Uttrykket i TINE Mjølkonomi® kan være vanskelig å forholde seg til inntil man blir kjent med logikken bak. Derfor har vi laget en instruksjonsvideo slik at man, som produsent, lettere skal kunne gå inn i rapportene på nett for å se nærmere på tallene. Vi håper denne videoen kan være til hjelp, og hvis noe fortsatt er uklart er det bare å ta kontakt eller legge igjen en kommentar i kommentarfeltet.

 Tips: Klikk på firkanten nederst i høyre hjørne for å vise videoen i full skjerm

Kort om TINE Mjølkonomi®

TINE Mjølkonomi® er en ny nettbasert tjeneste og en utbedring av Effektivitetsanalysen (EK). Nå får du grafiske rapporter, bedre integrering med fôring og fôrenheten byttes ut med Mega Joule.

TINE Mjølkonomi® vil kunne brukes til samme formål som EK, men er en løsning der både produsenter og rådgivere vil kunne forholde seg til et mer leservennlig og pedagogisk uttrykk. Rapportene fra TINE Mjølkonomi® kan hentes ut fra et styringspanel på medlemssidene, hvor nøkkeltall samt årsrapporten vil fremstilles grafisk. Her kan årets nøkkeltall sammenlignes med måltall, fjorårets tall, og referansetall. Nå kan du også mer i detalj se hva som ligger bak de forskjellige kostnadene og inntektene.  

Bedre integrert med fôring

I tillegg vil dette verktøyet være bedre integrert med de tilbudene TINE Rådgiving har på fôring. I løpet av høsten 2014 har det blitt arbeidet med å lage en ny vekstkurve som vil bli brukt i både TINE OptiFôr og TINE Mjølkonomi®. Samtidig «gravlegger» vi fôrenheten (FEm), og går over til å bruke samme system som NorFôr. Energibetegnelsen vil da være Mega Joule (MJ), og man kan bruke samme fagterminologi på fôring og på økonomi.

Nå kan man også registrere fôrplaner for mjølkeku, kviger og okser i kukontrollen. Ved siden av å få en oversikt over fôringen, vil dette gi nye måltall i kukontrollens periode- og årsrapporter.

Ta kontakt med din nøkkelrådgiver hvis du ikke er med i gamle EK, og kunne tenkte deg TINE Mjølkonomi®.

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit juni

Kr 5,28

Snitt fettprosent kumelk juni

4,32%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås