Hopp til innholdet

Store fremskritt i geitemelkskvaliteten

Publisert:

Tirsdag 4. juli hadde TINE telefonmøte med geitemelksprodusentene. Ett av budskapene var en gledelig bedring av geitemelkskvaliteten. Ser vi på de første fem månedene i året går andelen 2. og 3. klasse melk ned år for år.

Dette er gode nyheter for geitemelksprodusenteneog for industrien. Kvaliteten på melka har spesielt mye og si for produksjon av hvite geitoster.  

En nedgang på 2. og 3. klassemelk på 82 prosentde siste seks år. 

Ser vi på de første fem månedene i året er andelen 2. og 3. klassemelk redusert med 82 prosent på seks år, og på nærmere 58 prosent de siste tre årene. Det er store fremskritt.  

Geitemelkskvalitet

På møtet sto også markedsarbeidet pågeiteprodukter ved Frode Fimreitepå agendaen. Johnny Ødegård orienterteom statusen for rådgivingsarbeidet og endringer i TINE Rådgiving og Medlemsservice. TINE tar sikte på å gjennomføre flere slike møter med geitemelkprodusentene. TINE er hovedsponsor for oste-VM i Bergen i november. TINE melder på flereoster laget av geitemelk. I markedskampanjer opp mot VM bli oster som Kvitlinog Chevrefå betydelig økt oppmerksomhet. PS: Chevresalatmed ChevreNaturell fra TINE vil profileres Meny i juli.