Hopp til innholdet

Ny gjødselplanlegger - Utviklet sammen med rådgivere og bønder

Publisert:

Det er gjort en rekke forbedringer i gjødselplanleggeren i Eana Skifte før årets sesong. Endringene er basert på tilbakemeldinger fra brukerne, og laget en video som viser planleggeren.

Enklere og mer brukervennlig: Vi har forenklet brukergrensesnittet og gjort det mer intuitivt å bruke. Du kan nå se all relevant informasjon om skiftene dine i ett bilde, og du kan enkelt gjøre endringer i gjødselplanen din. Vi har også lagt til nye funksjoner som gjør det enklere å planlegge gjødslingen din, for eksempel muligheten til å legge inn "ønsket avling" og "antall høstinger", og kalkulering av avlingsfordeling og målsetting per slått.

Flere funksjoner for bedre planlegging

Vi har lagt til en rekke nye funksjoner for å hjelpe deg med å planlegge gjødslingen din mer effektivt. Du kan nå bruke mineraliseringsfunksjonen i planen ved å legge inn høstedato, og du kan legge inn avlingsregistreringer for å se tidligere resultater. Gjødselverktøyet er også inkludert i abonnementet, og du kan bruke planleggeren på flere kornvekster.

Hvorfor er en god gjødselplan viktig?

En god gjødselplan er viktig for å sikre god avlingskvalitet, hindre tap av næringsstoffer til vann og luft, og bidra til god utnyttelse av næringsstoffer i jord og gjødsel. En god gjødselplan er også nødvendig for å få produksjonstilskudd og for å være klar for KSL egenrevisjon.

Husk: Fra høsten 2023 kan du bruke planleggeren på flere kornvekster. Du kan lage planen selv eller få hjelp av din TINE-rådgiver.

Her kan du få mer informasjon og gå til Eana Skifte