Meny

Nesten alle bønder bruker internett daglig

Nesten 90% av de som kjenner medlem.tine.no opplever sidene som nyttige. På bilde; Digital leder i TINE Rådgiving og Medlem, Unni Christensen
Nesten 90% av de som kjenner medlem.tine.no opplever sidene som nyttige. På bilde; Digital leder i TINE Rådgiving og Medlem, Unni Christensen

Det viser resultatene av en fersk omnibus-undersøkelse Agri Analyse har gjort med telefon-intervjuer. Fra et representativt utvalgt fra hele landbruket svarer 97% at de bruker internett. 94% av disse bruker internett daglig.

Siden år 2000 har Agri Analyse spurt om bønder om nettbruk.

Aldersgruppa over 60 år øker bruken

I undersøkelsene utført i 2000 er ikke personer over 60 år med i utvalget. For å sikre at resultatene er sammenlignbare i alle undersøkelsene, er disse holdt utenfor i resultatene også de øvrige årene. Men det er likevel interessant å se at også denne aldersgruppa ikke er «nettsinker». Isolert så oppgir 79% av gårdbrukere over 60 år at de bruker internett minst én gang i uka.

Åpne hele rapporten fra Agri-Analyse

God kjennskap og opplevd nytteverdi av medlem.tine.no

Blant melkeprodusentene er det 95% som kjenner til medlem.tine.no. Det er en økning på en prosent for målgruppa. Av disse er det totalt 89% som opplever denne nettsiden som svært eller ganske nyttig. Dette er gledelige resultater sier Unni Christensen, digital leder i TINE Rådgiving og medlem.

Facebook og Snapchat er de mest brukte sosiale mediene i landbruket

Det desidert mest brukte sosiale mediet er Facebook. Drøyt halvparten av gårdbrukerne som er på internett bruker denne kanalen. Den nest mest brukte er Snapchat, med 18 prosent. Det har vært en økning i bruken alle sosiale medier fra 2015 til 2016.

Kun 6% prosent av de som bruker Facebook kjenner til facebooksiden til TINE Rådgiving og Medlem. Det er lite med tanke på at vi har over 4000 som liker siden vår, sier Christensen. Vi har en jobb å gjøre for å øke kjennskapen og dele mer interessant stoff i den sosiale kanalen. Sosiale medier har en litt annen personlighet og egenskaper enn nettsider, og vi ønsker å treffe brukerne våre begge steder, avslutter hun.  

Bruk av sosme i landbruket

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit april

Kr 5,05

Snitt fettprosent kumelk april

4,39%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås