Meny

Over 600 TBS PLUSS-bønder hittil

Kyr på beite hos Øystein Stangring, Vikna i ytre Namdal.
Kyr på beite hos Øystein Stangring, Vikna i ytre Namdal.

I vår konkurranse om å bli PLUSS-bonde nr. 600 ble det delt førsteplass. To vinnere registrerte seg med bare sekunders mellomrom, og vi utroper derfor både Thor-Erik og Elisabeth Aspelund Jensen fra Murudalen i Sel, og Øystein Stangring fra Vikna i ytre Namdal, til vinnere. Gratulerer!

Vinnerne mottar to gratis rådgivningstimer innen TINE Bedriftsstyring PLUSS, slik at de får god innføring i verktøyene og hjelp til hvordan de kan optimalisere drifta ytterligere.

Kom i gang med TBS PLUSS du også

Du aktiverer ditt abonnement enkelt og raskt her.

TBS PLUSS gir deg god oversikt og dypere innsikt i nøkkeltall, prognoser og produksjonskontroll. Du kan raskt se om alt er i henhold til planen eller om tiltak må settes inn.

Lurer du på om TBS PLUSS er noe for deg?

Da kan du lese mer om det her og se film som gir deg en innføring i verktøyene og hvordan de spiller sammen med andre verktøy.

Byttet byjobb med mjølkebruk

Vinnerne Thor-Erik og Elisabeth Aspelund Jensen byttet i 2011 byjobbene ut med mjølkeproduksjon og flyttet fra Aurskog-Høland til Sel, hvor de kjøpte et bruk som skulle legges ned. Thor-Erik er nå bonde på heltid, mens Elisabeth jobber som landpostbud. Med en kvote på ca. 280.000 liter, og rundt 70 dyr, har de sammen med sine fem barn funnet seg godt til rette som TINE-produsenter i fjelldistriktet.

Thor-Erik og Elisabeth Aspelund Jensen
Thor-Erik og Elisabeth Aspelund Jensen 

-Jeg skjønte ikke fruktbarhetsmodulen helt med en gang, da alt ikke helt stemte i begynnelsen, men jeg ser at det vil være et godt hjelpemiddel, sier Thor-Erik. I dag bruker han spesielt fjøsloggen hver eneste dag for å avstemme om noe er uteglemt, eller må passes på. Han mener derfor hjelpemidler som går mer spesifikt inn i enkeltområder bare er en fordel.

- Det å være bonde på heltid er en forskjell fra det å være teknisk sjef på et hotell. Her er du din egen herre, og jeg har ikke angret en dag. Samtidig er det veldig greit å ha TINE som forvalter av mine produkter kontra det å foredle selv. Leverer jeg god kvalitet, så belønnes jeg, mens jeg får en smekk på fingeren dersom jeg ikke gjør det. Så jeg er veldig fornøyd med å være TINE-produsent, avslutter han.

 

Felleskap og leveringstrygghet er viktig

Vår andre vinner, Øystein Stangring (45), driver mjølkeproduksjon på Vikna i ytre Namdal, med en melkekvote på ca. 120.000 liter. Han er en aktiv deltaker i det lokale fagmiljøet. -Det er viktig å møte opp på det som arrangeres, både for å få faglig input og for å treffe folk, sier han, og trekker fram fellesskapet og trygghet for levering som de viktigste grunnene til å være TINE-bonde. Og legger til at det nok hadde vært lite melkeproduksjon på Vikna uten TINE.

Øystein_Stangring
Øystein Stangring

Øystein benytter seg av flere av tjenestene til TINE Rådgiving, deriblant mjølkonomi og fôringsoppfølging. Derfor er han jevnlig inne på medlem.tine.no, og så nyheten TBS PLUSS, som hørtes interessant ut. -Produksjonskontroll fruktbarhet ser snedig ut, og vil bli et godt styringsredskap for å følge med dyra. Jeg har forventninger til det som kommer videre i TBS PLUSS, og tror det blir lettere å ta i bruk flere moduler når en har starta i det små.

Økt nytte av TBS PLUSS

Vinnerne er allerede blitt kontaktet av sin rådgiver, slik at de kan finne tidspunkt for rådgiving knyttet til hvordan de kan utnytte mulighetene i TBS PLUSS-abonnementet på best mulig måte. 

 

 

 

 

 

 

 

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit mai

Kr 5,07

Snitt fettprosent kumelk mai

4,39%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås