Meny

Mjølkeleveransar i januar

Det vart levert 135,9 millionar liter kumjølk i januar 2021. Det er 4,2 millionar liter meir enn same månaden i fjor. Likevel er dette 1,1 millionar liter mindre enn siste prognose.

Kraftig importvekst på ost i 2020

I 2020 økte importen av ost med 10 prosent. Det er en betydelig større vekst enn i 2019. Osteimporten har en verdi på mer enn 1,2 milliarder kroner, og utgjør om lag 17 prosent av ostemarkedet i Norge.

TINE stanser produksjonen av Balsfjordost

TINE stanser produksjonen av Balsfjordost ved Storsteinnes, grunnet produksjonsmessige forhold som vil koste rundt 10 millioner kroner å utbedre. Men melken som i dag brukes i Balsfjordost, skal inn i de andre geitemelkproduktene ved Storsteinnes. Markedsføringen av ost basert på geitemelk, skal også styrkes.

Faktafeil fra Synnøve Finden

Synnøve Finden snakker til bonden slik foreldre snakker til små barn og blander samtidig inn en rekke faktafeil i DN 24. januar. Scandza-direktør Oraug-Rygh skriver at hvis regjeringen ønsker at bøndene skal selge mer melk, ja så må de ikke lytte til Tine.

Om kartongbeger – og jakten på mer bærekraftige løsninger

TINE har en tydelig ambisjon om at vi skal ha bærekraftig emballasje på alle våre produkter. Arbeidet med kartongbeger på rømme har vært en viktig satsing for å lykkes med det. Prosjekt BIKAR ble startet som et rent emballasjeprosjekt for rømme i 2018, men utviklet seg raskt til å bli et viktig bærekraftprosjekt med mål om å utvikle neste generasjons emballasje.

Behovet for mjølk er større enn på fleire år

Ei gladmelding til norske mjølkeprodusentar: Behovet for mjølk er større enn på fleire år. No gjeld det å produsere mest mogleg, sidan kvotene er auka, og Noreg treng minst-65 millionar liter meir mjølk enn i 2020.

Covid-19 og møter på gården

Vi i TINE Rådgiving og medlemsservice vurderer løpende våre retningslinjer for besøk på gårdene. Situasjonen landet rundt er ganske forskjellig, og vi har derfor nylig justert våre retningslinjer.

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2021

Snitt melkepris ku og geit januar

Kr 5,00

Snitt fettprosent kumelk januar

4,43%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås