Meny

Staten tilbyr 25.000 kroner

I tilbudet som Staten i dag har lagt fram blir bøndene tilbudt kr 25.000 pr årsverk. Dette gir i sum en inntektsramme på 1.02 millioner kroner. Kravet fra bondeorganisasjonene var på nesten 47.000 pr årsverk.

April, en god melkemåned

Leveransene av kumelk i april var totalt på 137,5 millioner liter, en økning på 5,1 prosent i forhold til samme måned i fjor. Ellers viser foreløpige tall for fettprosenten i melk levert til TINE, at den fortsatt øker og var i gjennomsnitt på 4,24 prosent i april. Årsaken er trolig lengre innefôringsperiode med stabil fôring.

Terningkast 6 til Norvegia

Klikk.no har utført en test av flere guloster der Norvegia Ekstra Vellagret får terningkast 6. «Her stemmer det meste. Smak og lukt er rund, behagelig og god. Osten har en fast og god konsistens. Testens klart beste», er dommen.

Kongens kyr slippes ut på beite

Kongsgården er en økologisk melkegård som leverer melk til TINE. Her arrangeres det «kuslipp» 5. mai. I fjor var det ca 2500 besøkende på arrangementet.

Melkebønder kan spare tusenlapper

Staten kuttet prisen på melkekvoter. Avskriving av kvoten kan gi hver bonde 17.000 kroner i spart skatt, i følge eksperter. Dette skriver Nationen i dagens utgave.

Vårens produktnyheter

Iskaffe og iste uten tilsatt sukker, naturell barneyoghurt, flere smådrikker - blant annet limonade, spennende salatost og ny cottage cheese med smak, er noe av det TINE kan friste med denne våren. I tillegg kan vi glede oss til relanseringen av TINE Milkshake. Denne vil nok bli lagt godt merke til, med blant annet egen campingvogn på turné!

Hele TINE løfter Jæren

Oppstarten av TINE Meieriet Jæren har hatt sine utfordringer, og det er ennå ikke tid for å senke skuldrene. Samtidig har unik hjelp fra hele TINE bidratt til at mye går bra.

Kravet er lagt fram

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag la i dag fram sitt krav ved årets jordbruksforhandlinger. Kravet har en totalramme i år på 1,97 milliarder kroner. For en melkeprodusent innebærer det et tillegg på kr 47.700 pr årsverk

-Slå ring om bærebjelkene i landbruket

Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum var i skikkelig valgkampmodus da han besøkte årsmøtet i TINE. Hans oppfordring var klar, slå ring om de tre bærebjelkene i norsk landbruk: toll, jordbruksavtalen og samvirkets rolle.

Full oppslutning om Reierstad

Trond Reierstad går løs på sitt fjerde år som leder i TINE SA etter at han torsdag ble gjenvalgt på årsmøtet. Valget, som foregikk uten motkandidat, viser at melkebonden fra Lørenskog har full tillit blant eierne i meierisamvirket.

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit april

Kr 5,05

Snitt fettprosent kumelk april

4,39%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås