Meny

Feiret sukkerreduksjon med verdens største sukkerpakke

TINE har redusert sukkerinnholdet i sine produkter med én million kilo. Konsernsjef Hanne Refsholt feiret tirsdag kuttet sammen med helseminister Bent Høie, og overrasket med verdens største sukkerpakke.

 

Fra 2006 og frem til i dag har TINE redusert sukker på en rekke produkter. Disse endringene tilsvarer i dag en besparelse på 1 million kilo sukker pr år. Den 15 meter høye og 10 meter brede sukkerpakken ble avdekket under en markering på Youngstorget i Oslo. Den viser hvor mye det sukkeret TINE har redusert i sine produkter utgjør i volum på ett år.

Sukkerpakke 1 million kilo Yongstorget

 Redusere sukkerinntaket til utsatte grupper
- Å redusere sukker i mat og drikke har stor betydning for folkehelsa. Det er en stor jobb som myndigheter og næringsliv må gjøre sammen. Jeg vet at vi kan få dette til uten reguleringer, men med samarbeid. Arbeidet som TINE har gjort over tid for å redusere mengden tilsatt sukker i sine produkter, og deres forsøk med å utvikle sunnere alternativer viser at næringslivet tar ansvar. For meg er det særlig viktig å se på tiltak som kan redusere sukkerinntaket i kostholdet til utsatte grupper, ikke minst barn og unge, og i hverdagsproduktene som vi alle spiser hver dag, sier helseminister Bent Høie. 

Fjerne sukker i hverdagsproduktene
– Helseministeren har vært pådriver for at næringslivet skal ta sitt ansvar for å bedre folkehelsen. Vårt mål er å tilby produkter som forbrukerne liker, både til fest og hverdags. Derfor er det viktigst å fjerne sukker i hverdagsproduktene, og da særlig i de produktene som er tilpasset barn og deres behov for riktig ernæring. Vi som næring har et ansvar for den oppvoksende generasjon. Her har vi i TINE jobbet systematisk gjennom mange år, da vi er veldig opptatt av å kunne tilby gode alternativer som foreldre trygt kan velge til barna sine, sier konsernsjef Hanne Refsholt i TINE SA.

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit februar

Kr 4,87

Snitt fettprosent kumelk februar

4,31%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås