Meny

Fremtidsbonde = Samvirkebonde

Deltakerne på turen med unge bønder var lett synlige på Dyrsku'n (Foto: Lill Anett Elgesem, TRM)
Deltakerne på turen med unge bønder var lett synlige på Dyrsku'n (Foto: Lill Anett Elgesem, TRM)

TINE, Nortura, Landkreditt Bank, Felleskjøpet Agri og Gjensidige inviterte sist fredag unge bønder på busstur til Dyrsku'n.

Hensikten var å fortelle om samvirke, å skape et nettverk mellom de unge og en tilhørighet til organisasjonene. Derfor tok også organisasjonene på seg alle kostnader rundt dette - for å få med seg flest mulig.

Einar Enger oppfordrer unge bønder til å tenke positivt

Drøyt 70 bønder meldte seg på fra Akershus, Oppland og Buskerud, og fordi plassen tilsa det, fikk også andre bønder tilbud om plass.

Til sammen ventet tre busser på Kløfta, Lena og Gol tidlig fredag morgen, klare til å ta i mot de påmeldte. På veien ble det gitt informasjon om samvirke fra reiseledere tilknyttet de ulike organisasjonene.

Alle bussene gjorde en stopp på Felleskjøpet i Kongsberg. Der ble det servert lunch samtidig med at Einar Enger, styreleder i Felleskjøpet Agri orienterte om både landbrukshistorie, politikk, rammevilkår m.m. Han avsluttet med å oppfordre bøndene til å tenke positivt, se muligheter fremover og ikke la mørke skyer forhindre investeringer på Dyrsku'n!

Einar Enger

Einar Enger oppfordret i sitt innlegg unge bønder til å tenke positivt. (Foto: Lill Anett Elgesem, TRM

Turdeltakerne godt synlige på Dyrsku'n

Vel fremme i Seljord ble bøndene ikledd limegrønne T-skjorter, med påskriften "Fremtidsbonde = Samvirkebonde". Denne fungerte som fribillett gjennom Dyrsku-porten. De ble ønsket velkommen av Børge Slettebø i Nortura, og geleidet bort til husdyrhallen der det ventet en enkel servering. Resten av tiden kunne hver og en disponere fritt, frem til bussene igjen var klare til avreise kl. 19:00.

Videre satsing mot unge bønder

Bussturen var det første store fellestiltaket rettet mot de unge bøndene i området, men siden tiltaket ble godt tatt i mot, er det ønskelig å utvide med andre arrangementer og andre tiltak overfor unge bønder fremover. Alle organisasjonene som er sammen om dette prosjektet har spesialtilbud til unge bønder. Filosofien er at jo bedre vi kjenner hverandre, jo bedre kan vi også markedsføre hverandres tilbud og tjenester - slik det er beskrevet i folderen som det er link til nedenfor.

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit juni

Kr 5,28

Snitt fettprosent kumelk juni

4,32%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås