Meny

TINE satser i Tresfjord

Full jubel foran gravemaskina i Tresfjord da byggestarten ble merkert. Foto: Olav Håland.
Full jubel foran gravemaskina i Tresfjord da byggestarten ble merkert. Foto: Olav Håland.

TINE vil på nytt satse på Ridderosten. Forbrukerne etterspør spesialiteter i større grad enn tidligere. TINE skal investere 26 millioner kroner i Tresfjord.

Onsdag 27. august ble byggeprosessen formelt startet. Både NRK og Romsdals Budstikke overvar markeringa av byggestarten. Etter planen skal det «nye» meieriet stå klart på forsommeren 2015.

Se video fra markeringa av byggestarten

Like god som franske oster
I 1969 fikk Ridderosten sin vugge i Tresfjord i Romsdalen. Ideen var å lage en ost som var minst like god som lignende importerte oster. Hvorfor kan ikke flinke folk i Tresfjord lage like gode og kanskje bedre oster enn folk i Frankrike? «Ridderne» på meieriet i Tresfjord gjorde jobben. I 1970 var Ridderosten på markedet.

 TINE har tro på de ansatte i Tresfjord
- Selv om produksjonen har gått litt ned de siste åra, har vi tro på at Ridderosten har et potensiale. Det er det som ligger til grunn for at TINE har bestemt seg for på nytt å satse i Tresfjord. De ansatte her har opparbeidet en unik kompetanse og vi har tro på dere fremover, sa direktør for spesialprodukter Anne Siri Høiland i Tresfjord i dag. På vegne av ledelsen i TINE ønsket hun de ansatte lykke til med en spennende utbyggingsperiode. - Men det kan også bli krevende. Samtidig som vi bygger ut skal vi være leveringsdyktig og vi skal som alltid sikre kvaliteten på det vi leverer.

 Meieriet i Tresfjord er utvidet flere ganger
TINE Meieriet Tresfjord ble etablert i 1920, og som eneste meieri i Norge blir de kittmodna ostene Ridder og Port Salut produsert her. Meieriet har hatt flere utvidelser. I 2006 ble det bygd nytt modningslager og kjølelager og i 2008 ble det investert i nytt meieriutstyr som økte produksjonskapasiteten med ca. 60 prosent. Med den nye utvidelsen blir anlegget topp moderne og framtidsrettet.

 Ordføreren markerte byggestarten
Det var ordfører i Vestnes, Geir Inge Lien, som foretok den formelle markeringa av byggestarten.

- Da jeg hørte om TINE si nye satsing i Tresfjord ble jeg veldig glad. Meieriet betyr svært mye for kommunen vår og med denne utvidelsen vil vi trygge arbeidsplassene og skape nye positive ringvirkninger. TINE viser med dette at de har tro på de ansatte og deres kompetanse, sa Lien før han selv satte seg ved spakene og tok et spadestikk for å markere byggestarten.

 26 millioner til Tresfjord
- Dette er en gledens dag for oss på meieriet, men også for lokalmiljøet her og melkeprodusentene at TINE nå ønsker å satse på Ridderosten. Rammen for utvidelsen er satt til ca. 26 millioner kroner. Dette omfatter utvidelse av bygg med 450 kvadratmeter  og fornyelse av prosessutstyr. Det nye anlegget er venta å stå ferdig på forsommeren 2015, sa meierisjef Geir Andresen.

 

 

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit april

Kr 5,05

Snitt fettprosent kumelk april

4,39%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås