Meny

TINE og REMA 1000 gjør det enklere å velge økologisk

Sammen vil REMA 1000 og TINE gjøre det enklere å velge økologisk og lanserer en ny meieriserie eksklusivt for REMA 1000 sine kunder.

Etterspørselen etter økologiske produkter øker, samtidig som undersøkelser viser at mange forbrukere synes det er vanskelig å finne økologiske produkter i butikkhyllene. Dette ønsker TINE og REMA 1000 og gjøre noe med. Flere produkter, nytt emballasjedesign og tydelig merking i butikk, skal gjøre det enklere å finne de økologiske produktene.

Møte forbrukernes behov

-Både TINE og REMA 1000 jobber aktivt med ansvarlighet og bærekraftig ressursutnyttelse, der økologisk landbruk er et ledd i det. REMA 1000 er en viktig kunde for TINE og ved å gå sammen om dette får vi større kraft bak satsningen på økologi enn om vi skulle gjort det hver for oss, sier Hanne Refsholt, konsernsjef i TINE SA.

Myndighetene har satt et ambisiøst mål om at 15 prosent av norsk landbruk skal være økologisk. Både TINE og REMA 1000 har som mål å tilby det norske folk flere økologiske produkter, dermed vil dette tiltaket være et viktig bidrag for å møte forbrukernes behov og bidra til å nå myndighetenes mål.
(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Fellesbilde økolansering Rema
Miljøagentene Agnes Lægreid (11) Melina Gyberg (9) og Eliah Hudgins (14) stilte spørsmål til trioen bak på bildet. Jon Georg Dale, landbruks- og matminister, Hanne Refsholt, konsernsjef i TINE og Ole Robert Reitan, adm.dir REMA 1000. (Foto: Rasmus Norsted i Miljøagentene)

REMA 1000 vil øke volumet på økologiske varer

– Vi mener at økologi skal være tilgjengelig for alle. Vi har derfor som mål å øke volumet på økologiske varer betydelig som gjør at prisene på økologi blir lavere – og som igjen gjør at flere vil kjøpe produktene. Samarbeidet med TINE om en økologisk meieriserie er noe vi svært fornøyde med, sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør i REMA 1000

Den nye produktserien består av helmelk, to ulike typer lettmelk, yoghurt naturell, kremfløte, lettrømme og smør og vil være tilgjengelig i REMA 1000-butikker fra 20. september.

TINE vil ha flere økoleverandører

TINE merker økt etterspørsel etter økomelk.

Vi håper samarbeidet med REMA 1000 ytterligere vil setter fart i salget av økologiske meieriprodukter. TINE vil ha flere økoleverandører og har nylig sendt e-post til melkebønder i aktuelle områder i landet hvor vi i dag har egne inntransportruter for økomelk. –  Våre analyser viser at vi trenger å rekruttere mange nye produsenter fram mot 2018 og 2019. Dette er ikke et korttidsprosjekt, det tar tid å legge om, sier Johnny Ødegård, direktør for rådgivning og medlem i TINE.

 

 

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit januar

Kr 4,95

Snitt fettprosent kumelk januar

4,34%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås