Meny

TINE og eksportstøtte på NRK

NRK har fått en lekkasje fra Regjeringen om at de går inn for å fase ut eksportstøtten innen 2019. Journalist Fredrik Solvang i Dagsrevyen var onsdag hos TINE for å få en kommentar av oss. Dette innslaget vil bli sendt på Dagsrevyen onsdag kveld. Også Sylvi Listhaug, Bondelaget og Senterpartiet skal være med i innslaget.


Saken er at NRK har fått en lekkasje fra Regjeringens Globaliseringsmelding som legges frem fredag. Ifølge NRK går det frem av denne at Regjering går inn for å utfase eksportstøtten innen 2019. NRK valgte å vinkle på at dette i hovedsak går utover eksportproduksjonen av Jarlsberg.

Temaet for selve intervjuet med kommunikasjonsdirektør Lars Galtung var: Hva er eksportstøtte, hvordan finansieres denne, hva betyr dette for TINE, hva vil TINE gjøre i ulike vendinger og former. Ifølge Galtung gikk intervjuet helt greit.

Det er ikke kjent nå hvor mye og hva av det TINE har snakket med NRK om som går på lufta. Men ett av de forberedte spørsmålene med svar kommer her:

Hva vil det ha å si for TINE at eksportproduksjon av Jarlsberg avvikles?

Hvis dette blir en realitet vil det få konsekvenser for kanskje Norges mest populære merkevare innen mat i markeder som USA, Canada, Australia og deler av Europa. Eksport fra Norge vil bli ulønnsomt og det vil være en utfordring når 25 prosent av en omsetning på over 2 milliarder kroner kommer fra Norge. Det er derfor en verdifull merkevare som mange utenfor Norge setter stor pris på. Videre vil det kunne få negative konsekvenser for opptil 750 norske melkebruk som tilsvarer Jarlsbergeksporten i dag. Vi må vurdere grundig hvilke utfordringer dette gir og hvordan vi kan løse disse for å opprettholde den posisjonen Jarlsberg har ute.

I dag, torsdag 28. mai, er det lagt ut følgende pressemelding på tine.no. Les: TINE må sees i en helhetlig sammeheng

 

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås