Meny

TINE og Cecilie Skog inviterer hele Norge ut for å plukke søppel

Søndag 22. september inviteres hele Norge ut på tur for å plukke søppel land og strand rundt. Målet er å kombinere den urnorske søndagsturen med å plukke søppel: legg ut på tur og ta søpla du finner på veien med hjem igjen. Dugnaden har fått navnet Tur Med Retur og er endel av "Hold Høsten Ren"-uka.

Det er lett hvis alle gjør litt

Selskapet har også fått Cecilie Skog med på laget. Cecilie regnes som en av verdens mest meritterte eventyrere og har besteget de fleste av verdens høyeste fjell. Likevel hoppet hun på muligheten til å få bli med på reisen om å lage en ryddedugnad for folk flest. Cecilie og hennes to døtre er ivrige søppelplukkere på sine turer i skog og mark.

– Det er mulig det ikke er mer søppel i naturen enn før, men nå ser jeg det. Overalt. Derfor var jeg aldri i tvil om jeg ville være med TINE på denne viktige dugnaden. Jeg vil veldig gjerne bruke min kraft til å inspirere folk ut på tur -og retur med søppel som har havnet på avveie. Det er så lett, hvis vi gjør dette hver er gang vi går på tur, klarer vi å holde Norge rent. Sammen.

Søndagstur + søppelplukking = sant

TINEs mål er at all emballasje skal lages av 100% fornybare råvarer innen 2023. Både melkekartongene og flere andre produkter er laget av fornybar kartong og bioplast, men selskapet ønsker å gå enda lenger.

–  Selv om emballasje er laget av fornybart materiale hører den ikke hjemme i naturen. Søppel er søppel og hører hjemme i søppelkassa. Vi ønsker å bidra til at ingen av TINEs produkter havner i naturen, og tror flere blir med på laget når det kan kombineres med den urnorske søndagsturen, sier konsernsjef i TINE, Gunnar Hovland.

Tur Med Retur er en dugnad med mål om å inspirere alle til å plukke søppel når de er ute på tur og det arrangeres turer over hele landet. Her kan du se hele listen over organiserte turer. Hvis du ikke finner en tur i nærheten av deg er det selvfølgelig helt topp om du inviterer en god venn, kollega eller hunden med på en plukketur! Alt man trenger er noe å plukke i, som en plastpose.

I landbruket kan det være aktuelt å gjøre en liten innsats for å samle inn biter av landbruksplast før snøen kommer. 

Avgjørende å rydde om høsten

Mange forbinder rydding i naturen med våren, men spesielt i land med klima som Norge er det viktig å rydde om høsten.

  • Søppel som blir liggende, brytes ned til små biter som blant annet blir vanskeligere å rydde når våren kommer. Rydding om høsten beskytter også dyrelivet og bidrar til nødvendig opprydding før neste års hekkesesong, Daglig Leder i Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen.

Hold Norge Rent står bak både Strandryddeuka og Hold Høsten Ren-uka.

– Tur Med Retur setter fokus på en sentral del av forsøplingsproblemene i Norge, og vi er svært glade for at en så stor og viktig aktør som TINE, velger å ta ansvar og bli med oss i arbeidet for å forebygge forsøpling.

Meld dere gjerne på Facebookeventet for å vise at dere skal være med og bli med å inspirere resten av Norge til å bli med på Tur Med Retur! https://www.facebook.com/events/833219250394975/

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2021

Snitt melkepris ku og geit januar

Kr 5,00

Snitt fettprosent kumelk januar

4,43%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås