Meny

TINE Meieriet Setesdal fikk Bedriftsutviklingsprisen

På bildet; direktør Sveinung Hovstad i Innovasjon Norge og meierisjef Tor Kåre Helland.
På bildet; direktør Sveinung Hovstad i Innovasjon Norge og meierisjef Tor Kåre Helland.

Denne uken mottok TINE Meieriet Setesdal årets Bedriftsutviklingspris i Aust-Agder fra Innovasjon Norge. Dette er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser.

Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. I år gikk altså prisen i Aust-Agder til TINE Meieriet Setesdal.

Prisen tildelt de ansatte

- Meieriet er en svært viktig aktør i Setesdal, både som arbeidsplass og lokal næringsutvikler. Daglig leder har helt fra han ble ansatt vært en viktig drivkraft i videreutvikling og nyskaping ved meieriet. Det er ikke opplagt at dette meieriet, som er det minste av TINE sine meieri, skal bli opprettholdt. Det arbeidet som er gjort for å være innovativ og markedsorientert er avgjørende for at meieriet er der og at det har en solid posisjon både internt i TINE og ikke minst i regionen. Vi ønsker å tildele prisen til de ansatte, med meierisjef Tor Kåre Helland i spissen, sa Sveinung Hovstad i Innovasjon Norge da han delte ut prisen.

Nisjeprodusent i TINE

Meierisjef Tor Kåre Helland starta ved meieriet i 1998. Fra 1999 har meieriet vært en nisjeprodusent med produksjon av Kviteseidsmør. I 2001 ble også produksjonen av Ryfylkegome flytta hit. I dag produserer meieriet alt av nisjesmør for TINE, og i en test i TV2, ble Kviteseidsmør og Setesdalssmør kåra til Norges beste.

- Vi er opptatt av at meieriet her på Byglandsfjord skal være en trygg og god arbeidsplass, der de ansatte i stor grad får bidra til utvikling av både produkt og prosesser. I tillegg til at vi produserer godt og stadig utvikler nye produkter, er vi stolte av godt arbeidsmiljø med svært lavt nivå på skader og sykefraver, sa meierisjef Tor Kåre Helland.

I tillegg til produksjon av Kviteseidsmør og Setesdalssmør, produserer også meieriet økologisk Setesdalsmør, Brimismør, økologisk smør, kryddersmør, Ryfylkegome og rømmegrøt. Til sammen produserer de rundt 500 tonn per år.

- Meieriet har fått god støtte frå Innovasjon Norge, Setesdal Regionråd og Bygland kommune til mange av de større prosjekta. De viser med handling at de ønsker å ha oss, og det syns vi er flott. Det gir en god følelse når vi vet at lokalmiljøet ønsker å beholde oss. Vi ser lyst på framtida, og vi skal være et ”plussprosjekt.” Vi vil fortsette med å lage spesielle produkter, samtidig som vi er opptatt av å få oppdrag for å kunne beholde virksomheten, sa Helland.

Fakta om bedriftsutviklingsprisen i landbruket:

  • Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet.  
  • Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser.  
  • Det blir kåra en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner.  
  • De fylkesvise vinnerne deltar så i den nasjonale konkurransen om 250 000 kroner.  
  • Den nasjonale prisen vil bli delt ut under Internationale Grüne Woche i Berlin i januar 2019. 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit juli

Kr 5,33

Snitt fettprosent kumelk juli

4,32%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås