Meny

TINE lar deg snakke med kokeboka

Nordmenn er blitt godt vant med å finne frem matoppskrifter på mobiltelefonen. Men nå skal du kunne snakke med mobilen mens du lager mat. Oppskriftstjenesten til TINE, TINE Kjøkken, kommer nå med stemmestyrte oppskrifter.

 

- Før måtte man lete frem oppskrifter i trykte kokebøker, i dag bruker de fleste mobilen til å lese oppskrifter. Men grisete fingre og låste skjermer er ofte en dårlig kombinasjon, derfor ønsker vi å utvikle en tjeneste hvor man kan snakke med en stemmestyrt oppskriftstjeneste når man lager mat, sier kategoridirektør for TINE-merket, Lise Kjær Kristoffersen.  

Lytt, ikke les 

Det er fem oppskrifter tilgjengelig i den nye prototypen og alle matrettene kan lages helt uten å lese oppskriftene. 

- Tjenesten forteller deg først hvilke ingredienser du trenger og hvilke steg du må gjennom. Når du er klar til å starte sier du bare i fra og får instruksjoner for hvert steg du må gjennom, sier Kjær Kristoffersen.  

Ber publikum om innspill 

TINE Kjøkken arbeider nå med å gjøre flere av de mest populære oppskriftene tilgjengelige via stemmestyring. 

- Vi har tusenvis av oppskrifter å velge blant, men må prioritere hvilke vi skal utvikle først. Derfor håper vi at folk kommer med innspill til oss på vår Facebook-side, sier Kjær Kristoffersen. 

Prototyp 

I samarbeid med teknologiselskapet Try Apt arbeider TINE nå med å optimalisere tjenesten. Men det viktigste blir å lytte til erfaringene fra brukerne da versjonen som nå blir lansert er en betaversjon.

- Vi er ikke eksperter på dette ennå, men vi ønsker å bli så gode som mulig. For å få til det er vi helt avhengige av å få tilbakemeldinger og legger opp til forbrukerdialog via sosiale medier, sier Kjær Kristoffersen. 

Nødvendig satsning på digital innovasjon 

TINE Kjøkken har utviklet tjenesten i samarbeid med teknologiselskapet Try Apt og hatt dialog med Google underveis. Nå gleder de seg til forbrukerne endelig skal få teste dette hjemme på sitt eget kjøkken.

- Det er ikke de største aktørene som vil klare seg best, men de som klarer å tilpasse seg i en virkelighet som er i stadig endring. Når vi satser tungt på digital innovasjon er det fordi vi mener det er helt nødvendig for å sikre TINEs posisjon i markedet også på lang sikt, sier Kjær Kristoffersen. 

Reportasje- og fotomuligheter

Invitasjon til test av talestyrt oppskriftstjeneste

I anledning lanseringen av TINEs nye talestyrte oppskriftsapplikasjon inviterer vi pressen til å teste tjenesten i vårt testkjøkken.

Vi setter opp tjenesten og utstyrer kjøkkenet med ingredienser og utstyr til å lage pannekaker. Pressen står fritt til å enten lage retten selv eller få en demonstrasjon av vår konditor Bernhard Azinger.

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit juli

Kr 5,33

Snitt fettprosent kumelk juli

4,32%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås