Meny

TINE gir småprodusentene tilgang til hele Norge

Det er ikke bare meierivarer på TINE’s melkebiler. TINE kjører varer for over 130 små og store produsenter over hele landet. Lokale drikkevarer, frukt og grønt, kjøttprodukter, ost og andre meieriprodukter og sjømat er blant de varene TINE kjører for andre.

Pr. år er det snakk om 900.000 kolli og 20.000 tonn, og volumet øker for hvert år.

Små og store produsenter får ut varene sine i hele landet

Dette er en virksomhet som TINE ønsker å satse enda sterkere på. Vi har en velfungerende ferskvaredistribusjon og derfor kan vi tilby distribusjon med nasjonal dekning. Det er både lønnsomt og miljøvennlig å fylle opp bilene mest mulig.

- Vi ønsker å hjelpe de små produsentene, og ikke minst de som ønsker å starte opp, til å kunne nå en stor kundemasse og på den måten skape et bærekraftig grunnlag for deres forretningside. Produsentene holder gjerne til i distriktene, og derfor passer dette godt sammen med vår virksomhet, sier konserndirektør Aniela Gjøs.

Landsdekkende distribusjon gir muligheter for økt lokal verdiskapning

Tingvollost har akkurat sett på risikobildet for videre drift. De sier at den største risikoen for deres virksomhet er at TINE avvikler sin distribusjon.

- Vi har ikke avtaler med kjedene, vi forholder oss til håndplukkede enkeltbutikker som er spesielt interessert i vår ost. Uten TINE hadde vi ikke hatt muligheter for en landsdekkende distribusjon til våre 250 kunder, sier Kristin Waagen i Tingvollost på Nordmøre.

- Avtalen med TINE om å distribuere varene våre er spesielt viktig for oss småprodusenter, sier Astri Aasen i Gangstad Gårdsysteri på Inderøy i Trøndelag.

- TINE på Sola har ikke bare hånd om distribusjonen, de har også lager for oss, sier Stein Erik Opheim i ølprodusenten Lervig i Stavanger som forteller at den nordligste kunden er en bar i Hammerfest.

Rørosmat feirer 20-årsjubileum i år. På de 20 åra har de oppnådd en verdiskapning i sitt nettverk på ca. 165 årsverk.
- Denne utviklingen hadde vi ikke fått til uten samarbeidet med TINE om distribusjon, sier Kristine Bendixvold i Rørosmat.

- Jeg har frem til nå satset mest på Sør- og Østlandet, men ser for meg å levere varer til hele landet. Gjennom samarbeidet med TINE ligger muligheten for nasjonal distribusjon åpen. Det er spennende og det kan bety ny vekst, sier Trine Lohne som driver Trine på Gården i Søgne i Vest-Agder.

Tre ulike transportopplegg

TINE har tre ulike transportopplegg. Noen ganger henter TINE varene hos produsentene og tar de inn til meieriet. Noen ganger leverer produsentene varene sine selv på meieriet og andre ganger leverer de inn varene til nærmeste butikk slik at TINE plukker dem opp når vi er der med våre varer. Deretter pakker vi varene og kjører ut. Noe blir distribuert lokalt, mens andre varer blir sendt på vår mellomtransport til andre meierier for nasjonal distribusjon.

 

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit februar

Kr 4,87

Snitt fettprosent kumelk februar

4,31%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås