Meny

TINE fikk medhold i tingretten

TINE begjærte midlertidig forføyning overfor Synnøve Finden AS om å forby bruk av Jarlsberg-varemerket i markedsføringen og salget av sin nye ost. Kjennelsen fra Follo Tingrett i dag har gitt TINE medhold og medfører at det ikke er lov å omtale, markedsføre, selge eller distribuere osteprodukter under betegnelsen «jarlsbergost-type eller tilsvarende.

-Dette er en viktig kjennelse for vernet av registrerte varemerker og sender et signal om at det ikke er fritt frem for aktører å utnytte den goodwill som ligger i etablerte varemerker. Det er viktig å få frem at TINE ikke har noe ønske om å stoppe lanseringen av den nye osten Synnøve Finden har utviklet, men å få endret kommunikasjonen rundt produktet, sier direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar, Lars Galtung.  

Saken handler om det prinsipielle i bruken av et registrert varemerke. Retten slår fast at man kan ikke bruke det TINE-eide varemerket Jarlsberg for å markedsføre og selge nye produkter. Rettens kjennelse forbyr heller ikke Synnøve Finden å lansere osten, men at markedsføring og kommunikasjon må endres. 

-Registrerte varemerker er den viktigste eiendelen for et merkevareselskap og vern av disse sikrer risikovilje og ønske til å utvikle nye produkter uten fare for at disse misbrukes, sier Galtung.   

  

 

 

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit april

Kr 5,05

Snitt fettprosent kumelk april

4,39%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås