Meny

TINE bekymret over signalene om endringer i kvotesystemet

Styreleder Trond Reierstad
Styreleder Trond Reierstad

Sylvi Listhaugs signaler om gjøre endringer i kvotesystemet for melk, skaper bekymring hos TINE. Styreleder Trond Reierstad poengterer spesielt at endring av kvoteområdene vil flytte næringa lenger vekk fra de lokale ressursene.

Trond Reierstad understreker at TINE mener det er viktig å beholde en kvoteordning.  Melk er en svært langsiktig produksjon.
- For å sikre forbrukerne stabil tilførsel av melk og meieriprodukter basert på norsk melk, må vi ha en ordning med melkekvoter, sier Reierstad, som er glad for at ministeren viderefører dette

Han sier videre at norsk melk i størst mulig grad må produseres på lokale grasressurser.  Det er dette som gir forbrukeren trygghet og som gjør at vil leverer på alle de andre landbrukspolitiske målsettinger.

- Vi er bekymret for at ministerens forslag til endringer i struktur og geografi vil flytte næringa lenger vekk fra de lokale ressursene og det vil også kunne medføre store geografiske forskyvninger i melkeproduksjonen. Vi er bekymret for at dette vil bety lavere fôrproduksjon i landet totalt sett og svekke vår forsyningsevne, sier Reierstad.

Han legger til at TINE er overrasket over at ministeren ikke går dypere inn i problemstillingen, men baserer sine endringsforslag på signal fra et svært lite mindretall av produsenter.

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit juli

Kr 5,33

Snitt fettprosent kumelk juli

4,32%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås