Meny

Tester ut gassbil på Jæren

TINE Rådgivning og medlemsservice (TRM) ønsker å være i forkant på alternative drivstoff og teknologi på deres service-biler. Nå tester de ut en bil på Jæren som går på gass.

Målet er at bilen, en VW Caddy, skal gå på biogass, men det er pr. i dag ikke tilgjengelige fyllestasjoner så derfor går den inntil videre på naturgass.

- Dette er den første bilen i TINE Rådgivning og medlem som går på gass. Vi ønsker å være frampå i utviklingsarbeidet, slik som TINE for øvrig, og derfor ønsker vi å teste ut denne bilen, sier Ann-Norill Stennes, sjef for melkekvalitet og service i TRM.

Bilen har to drivstofftanker, en 13 liter tank til bensin og en trykktank til komprimert gass. Bilen startes på bensin, men går straks over på gass. Bensintanken kan også fungere som reservetank dersom en ikke rekker frem til gass-fyllestasjonen. En gassfylling skal holde til ca. 60 mil.

Håper å fylle gass på TINE Meieriet Jæren

Ingve Dubland er tekniker i melkekvalitet og service. Hans område er Sør-Rogaland og deler av Vest-Ager. Han holder til på Særheim nå, men skal om ikke lenge flytte til TINE Meieriet Jæren og ha sitt utgangspunkt der.

- Jeg håper det kan bli fyllestasjon for biogass på TINE Meieriet Jæren. Nå må jeg til Sandnes eller Ålgård for å fylle og derfor må dette tas inn i ruteplanlegginga, sier Dubland.

HMS godt ivaretatt

- Dette er en god bil, den går stille og er komfortabel. Jeg er også glad for at TINE utstyrer bilene godt i forhold til HMS. Jeg syns dette er en fin profilering for oss. Vi ønsker å ta miljøansvar og være med å prøve ut ny teknologi og alternative drivstoff, sier Dubland.

Ønsker å vinne erfaring med gass

Stennes skjønner ønsket om fyllestasjon på TINE Meieriet Jæren.

- Dette er noe vi må se på sammen med behovet i vår øvrige transport, sier hun.

Stennes vil ikke si om det blir flere gassbiler.

- Det vet vi ikke nå. Først må vi vinne oss erfaring med den første bilen i forhold til våre oppdrag og behov. Om vi kjøper flere må de lokaliseres til områder hvor det er fyllestasjoner i nærheten.

Foruten miljø er også HMS viktig for bilene, understreker TRM-sjefen. I tillegg til bilens eget sikkerhetsutstyr omfatter dette blant annet alkolås og sikker plass for oppbevaring av utstyr.

Gassbil 2

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit oktober

Kr 5,36

Snitt fettprosent kumelk oktober

4,44%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås