Meny

Svært vellykket Oste-VM

Årets Oste-VM er over og en bråte TINE-ansatte fra hele landet har lagt ned en iherdig innsats for å bidra til det som ble en folkefest. Her er noen glimt fra helgen.

Det var folksomt på TINE-standen med masse god stemning og smaksprøvene fikk ben å gå på. Både her og på det norske ostebordet som TINE var den største bidragsyteren til.

Dugnadsånden var til å ta og føle på og TINE hadde en tydelig, god og raus tilstedeværelse, mye takket være alle de flinke menneskene som sto på. Det er også spesielt hyggelig å høre fra alle småprodusentene rundt om i landet som takker TINE for å gjøre det mulig for dem å drive på som de gjør, sier Ole Martin Buene fra TINE.

Se glimt fra helgen

 

Fanaost vant Oste-VM

TINE gratulerer til Jørn og de 12 kuene hans. Fredag 2. november vant Fanaost fra Ostegården selveste Oste-VM. Ostegården drives av Jørn Hafslund som har 12 kuer på gården sin. I tillegg kjøper de en del melk fra TINE. Det er omtrent 5 årsverk på gården og i osteproduksjonen. Hafslund har drevet osteproduksjon siden 2006 og tatt hjem priser i NM i Gardsost.

 Fanaost

6 medaljer i Oste-VM til TINE


Meieriene på Sømna, Elnesvågen, Vik, Trysil, Storsteinnes og ikke minst Dovre tar med seg medaljer hjem fra årets Oste-VM i Bergen.

Oppmerksomhet til Fryd Brie Pepper

Fryd Brie Pepper fra Meieriet på Dovre ble tildelt sølv. Denne osten var også på det store norske ostebordet i Dovregubbens Hall og ble svært godt mottatt av publikum som kom for smaksprøver.

Fryd Brie Pepper er også med (og høster lovord) i Matkanalens sendinger fra Oste-VM denne helgen og er hovedingrediensen i et av ostesmørbrødene på Food truck-en fra TINE som står på Festplassen. Grilled cheese med Fryd Brie Pepper, grønnkål og chili? Yes, please!

Fire bronsemedaljer

Det var også svært gledelig å bli tildelt bronse til:

  • TINE Norsk Alpeost fra Elnesvågen
  • Ekte Geitost fra Storsteinnes
  • Gamalost frå Vik
  • Østavind fra Sømna
  • Pultost Løiten

Gratulerer til alle sammen!

 

 Hør også podkasten fra Norsk Landbrukssamvirke med Sophie Gauguin om tema Norsk ost på hjemmebane

 

 

 

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås