Meny

Svært populært med Åpen Gård

Vertsfamilen på Åpen Gård på Re. F.v. Olav, Anna (10), Peder (6), Gunnar (10) og Karen (Foto: Sør-Trøndelag)
Vertsfamilen på Åpen Gård på Re. F.v. Olav, Anna (10), Peder (6), Gunnar (10) og Karen (Foto: Sør-Trøndelag)

Denne høsten er det arrangert Åpen Gård på rundt 80 steder rundt om i Norge, og det har vært arrangementer i alle fylker.

Det er de lokale bondelagene som er ansvarlig for Åpen Gård-arrangementene rundt omkring, gjerne i samarbeid med andre lag og foreninger i området, slik som det lokale produsentlaget. Fra Norges Bondelag rapporteres det om rekordstor oppslutning om Åpen Gård denne høsten.

Et av arrangemenene i Sør-Trøndelag fant sted i Meldal søndag den 21. september. Erik T. Loe har i tekst og bilder gitt oss følgende skildring fra dette arrangementet:

Åpen gård på Nordgard Re

Karen Melien Ree og Olav Ree med familie på Nordgard Re i Meldal fikk uvanlig mange besøkende sist søndag. Da stilte de garden sin til disposisjon for de omlag 500 små og store som fant veien til Åpen Gård. Åpen Gård er blitt en tradisjon i Meldal og bygdene omkring, og var også denne gangen et samarbeid mellom Meldal Bondelag, Meldal Skogeierlag, Øvre Meldal Bygdekvinnelag , Meldal BU og Meldal Produsentlag.

Ulike aktiviteter og tilbud

Flere aktiviteter var innlagt i programmet, og besøkende i alle aldre fikk utfolde seg. En fikk bl.a. anledning til å prøve seg på innertieren med luftgevær, utfordring i natursti, småtraktorkjøring, ponniridning m. m. En tur innom fjøset med robotmjølking var det og anledning til, foruten besikting og prøvesitting på store traktorer.

I det noe hustrige været var det godt å søke ly, og mette seg med grillmat, kaffe, vafler og kaker i det store redskapshuset. Øvre Meldal Bygdekvinnelag sto for salget.

Kalvemønstring

Hovedattreksjonen på arrangementet var nok kalvemønstringa, som i år hadde deltakerrekord. 36 kalver var påmeldt, og godt over 40 jenter og gutter hadde tatt med go’kalvene sine. Ungene og kalvene spaserte fint rundt plassen omkranset av et imponert publikum. Synlig belønning besto av grønn sløyfe med rosett til kalven og krus og diplom fra Geno.

Jo Loe Sørløkk

Jo Loe Sørløkk på 3 år var andremann ut i kalvemønstringa (Foto: Erik. T Loe)

Glade jenter med kalven sin Oss ha trena i fler dåggå

Glade jenter med kalven sin (Foto: Erik T. Loe)

"Oss ha trena i fler dåggå". Intervjuer er Inger-Lise Ingdal, styremedlem i Geno og speaker på kalvemønstringa (Foto :Erik T. Loe)

Meldal Produsentlag

Meldal Produsentlag bød på ferske lapper av gode råvarer fra TINE, stekt og servert av TIN-ambassadørene. Smaksprøver av sunn sjokoladedrikk fra meieriselskapet var heller ikke å forakte, og folkeopplysning om antall liter mjølk som går med til å lage 1 kg av ost eller smør, eller 1 liter fløte, ble konkretisert med antall literskartonger.

TINE-ambassadør Tone Fossmo

TINE-ambassadør Tone Fossmo bød på nystekte lapper (Foto: Erik T. Loe)

Det mest originale innslaget på standen sto produsentlagets leder Ola Sølberg for, der han dro sveiva på en skikkelig Diablo separator, og produserte litervis med fløte.

Ola Sølberg drar separatoren

Leder i Meldal Produsentlag Ola Sølberg har funnet fram separatoren (Foto: Erik T. Loe)

Åpen Gård ble en ubetinget suksess, takket være stor velvilje og tilrettelegging fra familien Ree, god innsats fra arrangørene, og ikke minst de tallrike besøkende.

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit april

Kr 5,05

Snitt fettprosent kumelk april

4,39%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås