Meny

Sunniva® lanserer flere plantebaserte produkter

Etterspørselen etter plantebasert mat og drikke øker; en internasjonal trend som også gjør seg gjeldende i Norge. Forbruker ønsker større grad av valgfrihet, og søker alternativer.

Gryr® er en serie plantebaserte alternativer fra Sunniva. Denne høsten lanseres de første produktene i Sunnivas satsning på plantebaserte produkter, og fra september kan du finne både iskaffe og matlagingsprodukt basert på havre, kokos og raps i butikkhyllene.

– Det er viktig og riktig at TINE følger trendene, er tidsaktuelle, og tar del i dette raskt voksende markedet. Gryr® representerer følgelig en viktig satsning for Sunniva® og TINE-gruppa, sier konsernsjef i TINE, Hanne Refsholt.

Viktig for norsk landbruk å gripe mulighetene

At et meierikonsern går inn i det plantebaserte markedet har vært en naturlig utvikling flere steder i Europa, med eksempler fra blant annet Kalink i Finland og Danon i Frankrike.

-  Meieri er, og vil også i fremtiden være, kjernen i TINEs virksomhet. Vi ser imidlertid fordelene, både for TINE og de norske forbrukerne, i at TINE-gruppa under Sunniva tar en aktiv del i dette markedet, sier Refsholt.

Ambisjon om å produsere på norsk havre innen få år

TINEs ønske er at den norske inngangen til markedet på sikt skal være med på å ivareta og videreutvikle norsk jordbruks posisjon i den stadig økende plantebaserte trenden innenfor mat og drikke.

I dag finnes ikke teknologien for å omsette havrekorn, i ønsket volum, til flytende havrekonsentrat i Norge. TINE er allerede i gang med å utrede slik at vi innen få år kan være i stand til å bruke norsk korn i våre produkter. 

-  TINE har i over 150 år produsert mat på norske landbruksressurser og det er en klar ambisjon at Gryr® fra Sunniva om få år skal produseres på norsk havre, sier Refsholt.

Fortsatt et lite marked

Markedet for plantebaserte alternativer er relativt lite sammenlignet med øvrige kjerneområder for TINE, samtidig er det i sterk vekst og det er viktig for TINE-gruppa å ta del i dette markedet. 

-   Flere av TINEs kjernekategorier opplever en volumnedgang som har pågått over en periode, og vår høyeste prioritet er å fortsette å fortelle om de gode egenskapene norsk melk har og styrke salget av meieriprodukter, avslutter Refsholt.

To produkter i Gryr®-serien denne høsten

Gryr® Havre Iskaffe Vaniglia

Gryr Havre Iskaffe Vaniglia er en forfriskende, iskaffe laget med havredrikk. Produktet inneholder 65% havrebase og 30% kaffe, og har kun 3% tilsatt sukker. 

TINE_-_TetraPrisma__-_Gryr__Havre_Iskaffe - 1L

Gryr® Til Matlaging kokos og raps

Gryr Til Matlaging er et alternativ som har tilnærmet samme egenskaper og bruksområder som kremfløte og matfløte. Produktet kan for eksempel brukes i supper, sauser og gryter, samtidig som det også kan piskes til en luftig krem. Dette er det første plantebaserte matlagningsproduktet på det norske markedet som både kan benyttes til varm matlaging og kan piskes til krem. Produktet er basert på herdet kokos og rapsolje, inneholder 26% fett og har en nøytral smak.

 

TINE_-_3dl__-_Gryr_Matlagingsflyt - 1L

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit februar

Kr 4,87

Snitt fettprosent kumelk februar

4,31%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås