Meny

Sunnere påfyll i hverdagen

TINE møter nye måltidsvaner og lanserer produktserien 14, et mettende mellommåltid bestående av cottage cheese, gresk yoghurt og havregrynsgrøt med topping. – Navnet 14 viser til det tidspunktet på døgnet hvor de fleste av oss har lyst på, og behov for, noe å spise, sier kategoridirektør Unn Grønvold Nikolaisen.

Vi spiser stadig oftere mat på farten og vil helst at det skal være enkelt, smakfullt og sunt. – Produktserien er et resultat av en lang innsiktsperiode og en grundig prosess der vi både har hentet inspirasjon fra utlandet og sett på norske mattradisjoner. Navnet 14 viser til det tidspunktet på døgnet hvor de fleste av oss har lyst på, og behov for, noe å spise, sier kategoridirektør Unn Grønvold Nikolaisen.

Endret måltidsrytme
I løpet av åtte år er andelen som spiser et lite måltid mellom lunsj og middag mer enn doblet, fra 20 prosent til 47 prosent. Det viser undersøkelsen Drikke- og spisedøgnet 2013 som er utført Synovate/Norstat. - Vi har endret tidspunktet for når vi spiser middag, og det blir langt mellom lunsj og middag. Behovet for et raskt måltid på ettermiddagen har derfor økt, sier Nikolaisen.

Sju velsmakende små måltider
Den nye produktserien 14 består av gresk yoghurt, cottage cheese og havregrøt. Alle produktene har forskjellige varianter toppinger basert på korn, kjerner, mandler, nøtter og bær. Cottage cheese har i løpet av de siste 10 årene blitt stadig mer populært blant norske forbrukere. Den greske yoghurten er den første filtrerte greske yoghurten som er laget på norsk melk, mens havregrøten i 14-serien er laget med den nye metoden ”steel cut”. Det vil si at kornet er kuttet i mange små biter for å øke tyggemotstanden, og derfor

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit april

Kr 5,05

Snitt fettprosent kumelk april

4,39%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås