Meny

Streik kan ramme TINE

Meieriet på Tretten er ett av anleggene som kan bli rammet dersom det blir streik.
Meieriet på Tretten er ett av anleggene som kan bli rammet dersom det blir streik.

Torsdag 14. januar starter Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) og NHO Mat og Drikke mekling på meierioverenskomsten. Hvis partene ikke kommer til enighet før midnatt fredag 15. januar, vil flere av TINEs meierier bli rammet av streik fra lørdag morgen, 16. januar.

 Meklingen kan også fortsette utover fristen som er satt, så det er vanskelig å si eksakt når en eventuell streik blir satt i verk. Et sentralt tema i meklingen er TINEs fremtidige styringsrett ved endring av arbeidstidsordninger.

Varslet plassfratredelse ved sju TINE-meierier

NNN har varslet plassfratredelse ved sju TINE-meierier med til sammen 537 ansatte. Dette gjelder meieriene i Brumunddal, Byrkjelo, Elnesvågen, Storsteinnes, Sømna, Tretten og Verdal. Diplom-Is er også part i meklingen, men vil ikke rammes av den første plassfratredelsen ved en eventuell streik.

TINE jobber nå med å skaffe seg oversikt over konsekvensene av en eventuell streik knyttet til henting av melk på gårdene, produksjon og levering ut til kundene.

Tar vare på råstoff og produkter

Det er på det rene at en streik vil skape betydelige leveranseutfordringer. Men samtlige anlegg har inngått nedkjøringsavtaler, som blant annet sier noe om hvordan arbeidet skal foregå i en viss periode etter at streiken starter for nødvendig sikring av råvarer, at råvarer av kort holdbarhet som er bestilt og ankommer anlegget skal behandles ferdig, varer under transport går til bestemmelsesstedet og losses mm.

Mer informasjon om konsekvensene av en eventuell streik vil bli publisert på TINEs medlemssider.

 

 

 

 

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås