Meny

Større fokus på geitemelk

– Våre produsenter av geitemelk og TINEs rådgivere har de siste årene lagt ned stor innsats i å bedre råstoffkvaliteten på geitemelk, sier konserndirektør marked Hege Holter Brekke. Dette har ført til at kvaliteten på geitemelka har hatt et betydelig løft. Hele 90,6 prosent av geitemelkvolumet oppnådde elitemelktillegg det siste året.

Framgangen på råstoffkvalitet gir nå TINE store muligheter til å satse på produktutvikling. Avgjørende har vært å stake ut den riktige kursen for å øke anvendelsen av geitemelk i framtiden.
– Dette arbeidet har tatt lengre tid enn ønsket, men TINE er nå tydelig på hvilke tiltak som er riktige for å bedre anvendelsen, sier Holter Brekke.

Nyutvikling

TINE er blant annet godt i gang med utvikling av et nytt osteprodukt basert på geitemelk. Prosjektet har jobbet siden august 2012.
– Dette er et tidkrevende arbeid, ofte tar utviklingen av nye osteprodukt ca. 2 år, sier Holter Brekke. Og det handler ikke bare om arbeidet med utviklingen av den fysiske osten, men vel så mye arbeidet vi gjør for å forstå forbruker og hva forbruker har av behov for slik at når vi lanserer en ny ost så er det en ost som forbruker vil ha og er villig til å betale for.

Satsning på eksisterende produkter

TINE har også stort fokus på eksisterende geitostprodukter. Brunosten fyller 150 år i 2013 og TINE jubilerer med en større reklamekampanje, aktiviteter og profilbyggende kommunikasjon. Ny reklamefilm kommer også i løpet av våren.
– 70-80 prosent av geitemelken går til produksjon av brunost, så det er viktig at vi fortsatt jobber for vekst på denne etablerte merkevaren, sier Holter Brekke.

Målet til OsteCompagniet er at Snøfrisk Kremost skal styrke sin posisjon gjennom 2013, og det legges en plan for kort- og langsiktig produktutvikling i tillegg til en offensiv reklameplan inkludert TV-annonsering. I tillegg omprofileres fem geiteost-produkter. Dovreost Snøhetta, Snøfrisk Hvitost, Balsfjord Kvitost, Chevre Kvitmugg og Chevre Naturell skal omprofileres til unike og særegne ostespesialiteter.

TINE Eksport fokuserer på salg av Snøfrisk Kremost og Snøfrisk Hvitost. I tillegg selges geitostprodukter til storhusholdningskunder og profileres hos TINEs eget butikkutsalg på Melkerampa.
– Totalt er vi altså til stede på en rekke arenaer og kanaler med vår geitostportefølje, avslutter Holter Brekke.

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit mai

Kr 5,07

Snitt fettprosent kumelk mai

4,39%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås