Meny

Sprett Pluss best i test

To fornøyde barn koser seg med Sprett.
To fornøyde barn koser seg med Sprett.

Bramat.no har gjennomført en større test av yoghurt og kesam/kvarg som markedsføres mot barn. Alle Sprett-variantene som var med i testen fikk terningkast seks.

Testen er utført av ernæringsfysiologer i Bramat. For å gjøre en ernæringsmessig vurdering av produktene, har de sett på innhold av protein, sukker, kalsium og % bær per yoghurt. Mye protein, kalsium og bær har trukket opp, mens mye sukker har trukket ned. Smak er ikke en faktor i testen.

Gi barna yoghurt

I forbindelse med testen, skriver nettstedet skriver blant annet at «mange vil ikke gi barna sine yoghurt fordi de tror det er altfor mye sukker i en yoghurt. Sannheten er at det fint er plass til en yoghurt, gjerne hver dag, i et barns kosthold. Det er nemlig ikke sukkeret fra yoghurt som er problemet, men sukker fra saft, kjeks, kaker og godterier. Det er også viktig å huske at yoghurt inneholder mange viktige næringsstoffer som kalsium og protein.»

I testen er produktene rangert fra terningkast 2 til 6. Produktene er rangert i forhold til hverandre. Det betyr at den sunneste får terningkast 6 og den minst sunne får terningkast 2. Et produkt som får terningkast 6 i denne testen, vil ikke nødvendigvis få samme resultat hvis det testes mot andre produkter. Det er heller ikke slik at et produkt som får terningkast 2 er direkte dårlig eller usunt, bare at det har dårligere total poengsum enn de som får høyere terningkast.

Her er testens vinnere – alle med terningkast seks:

  • Sprett Yoghurt Pluss 4-pk (jordbærdæsj, vaniljesplæsj)
  • Skyr Mini Banan
  • Skyr Mini Jordbær
  • Sprett Yoghurt mer frukt & bær (banan, bringebær, blåbær, jordbær)
  • Sprett Yoghurt Pluss 8-pk (blåmagi, vanilladilla, tuttifrutti, bananza)Safari Frukt og bæryoghurt (jordbær, vanilje, fersken, banan)

Les mer om testen her

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit juni

Kr 5,28

Snitt fettprosent kumelk juni

4,32%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås