Meny

Spesialitetsmerket til ostenyhet fra TINE

Norges største matfestival, Matstreif, går av stabelen i Oslo fredag og lørdag. TINE er tilstede med fokus på ost og her vil nyheten «TINE Norsk Alpeost» bli tildelt Spesialitet-merket fra Matmerk.

                                                                                                                     

 
                                                                    
 

TINE og Meny på Matstreif

TINE og Meny er begge hovedsamarbeidspartnere til årets Oste-VM i Bergen (2. – 3. november) og i den anledning benyttes Matstreif som arena til å snakke om ost generelt og VM spesielt. Vi er på plass i Menys telt og et eget VM-telt på lørdag, med flere osteskatter. Spesielt fokus vil ligge på nyheten TINE Norsk Alpeost og Kvitlin, men vellagrede varianter av Jarlsberg og Norvegia, flere typer Chevre samt Gamalost, Ridderost, Pultost, Brie, m.fl. vil være tilgjengelig for salg og smaksprøver.

TINE Norsk Alpeost blir tildelt Spesialitet-merket fra Matmerk

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud vil fredag tildele Spesialitet-merket til nyheten TINE Norsk Alpeost. Dette er en smaksrik, fast gulost, ystet på kumelk. Osten ystes på meieriet i Elnesvågen i Møre og Romsdal, på melk fra gårder rundt Romsdalsalpene.

Merkeordningen “Spesialitet” er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren veien til god lokal mat og drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge, og ordningen forvaltes av stiftelsen Matmerk med støtte fra Landbruks- og Matdepartmentet.

 Produktutvikler May-Liss Heggeland sier dette om tildelingen:

- Det er en hedersbetegnelse for oss og TINE Norsk Alpeost å motta Spesialitet-merket fra Matmerk. Dette vår helt nye ost som får en spennende høst med lansering, deltakelse i Oste-VM i Bergen i november, profilering i Meny-butikkene og nå også dette. Det viser igjen at 3 år med produktutvikling gir resultater! Veldig gøy for alle oss i TINE.

Kort og spesifikt om høstens store ostenyhet

Lengre modning på sør-europeisk vis gir optimal smaksbalanse og osten får en god aromatisk sødme og fyldighet. Den er også fruktig og har en lang og behagelig ettersmak. Den lange modningen fører også til at det dannes tyrosin-krystaller (tyrosin er en aminosyre fra protein i melken), som kan kjennes som små saltkorn som knaser litt i tennene når en spiser osten. Dette indikerer lang modning, og er et kvalitetsstempel for osten, forteller May-Liss Heggeland.

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit juli

Kr 5,33

Snitt fettprosent kumelk juli

4,32%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås