Meny

Spesialitet til geiterømme!

Fra venstre: Melkeprodusent Bjarne Leonardsen, Matmerkdirektør Nina Sundqvist og styremedlem i TINE, Askil Eggebo. Foto: Olav Håland
Fra venstre: Melkeprodusent Bjarne Leonardsen, Matmerkdirektør Nina Sundqvist og styremedlem i TINE, Askil Eggebo. Foto: Olav Håland

Under TINEs eget årsmøte fikk TINE utdelt Spesialitet-merket for to produkter: Lettrømme fra Nord og Setedalssmør. – Å få tildelt Spesialitet-merket er en flott anerkjennelse for det arbeidet TINEs ansatte gjør hver eneste dag for å skape de beste produktene forbrukeren ønsker seg, sier markedsdirektør i TINE, Kathrine Mo.

 Begge produktene kommer fra små meierier og har en klar lokal forankring.

– Dette er virkelig noe helt nytt i butikken, lettrømme av geite- og kumelk. Attpåtil fra Nord-Norge. Her snakker vi både unik smak og en god historie, sa direktør i Matmerk, Nina Sundqvist, da hun delte ut flere Spesialitet-merker på TINEs årsmøte.

– Mye har skjedd i Meieri-Norge. Når det gjelder geit har det vært en hel liten revolusjon, rett og slett. Kvaliteten på norsk geitemelk har aldri vært bedre, og nå kommer stadig nye produkter ut i butikk, som denne lettrømmen. At gamle, lokale smøroppskrifter også kommer til heder og verdighet igjen, er veldig bra. TINE skal ha velfortjent ros for å satse på den unike smaken og den gode historien, sier Sundqvist.

– Vi er stolte av at det jobber så mange fagfolk i TINE, som hele tiden strekker seg for å bruke de flotte lokale råvarene vi har i dette landet. Spesialitet-merket bidrar til å synliggjøre og løfte disse menneskene og produktene slik at de lokale spesialitetene blir mer tilgjengelige for den norske forbrukeren, sier markedsdirektør Kathrine Mo i TINE.

– Det er stor stas å få denne utmerkelsen og vite at flere får øynene opp for de unike smakene som vi og geitene jobber så hardt for, sier geitemelkprodusent Bjarne Leonardsen.

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit august

Kr 5,35

Snitt fettprosent kumelk august

4,32%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås