Meny

Skolelyst erstatter Skolemelk

I disse dager rulles den nye skolemelkordningen ut, og det første foreldre vil merke er at skolemelk.no er erstattet med skolelyst.no. Skolemelkordningen er blitt mye mer enn melk

 

På spørsmål har TINE fått svar fra over 23000 foreldre og 450 skoler om hva de ønsket seg av forbedringer i skolemelkordningen. Foreldre ønsket seg større produktutvalg og mer fleksibilitet. Skolene ønsket seg mindre administrasjon for skolene. Skolelyst.no leverer nå begge deler.

Det har vært utrolig viktig å tilfredsstille skolenes behov. Det er skolene som til syvende og sist bestemmer om skolemelkordningen skal være tilgjengelig for egne elever eller ikke.

Når foreldrene samtidig ønsker seg mer fleksibilitet, et større utvalg og enklere betaling, har det vært en utfordring å få disse interessene til å møtes. Basert på analyser av egne tall ser vi også at de skolene med størst utvalg også er de skolene hvor flest elever er abonnenter.

Enklere administrasjon

Løsningen finnes som nevnt på skolelyst.no, med informasjon om produktene, og med svar på vanlige spørsmål. Der ser du at vi fra høsten 2017 innfører det vi kaller klassesett i østlandsområdet. Dette innebærer at TINE plukker og leverer miljøvennlige poser med det innholdet som er bestilt elevene i hver enkelt klasse. En pose for hver dag. På skoler i resten av landet innføres noe vi har kalt elevprogram, der TINE går inn med en mindre sum penger til skolen, der elever i 6.- eller 7.-trinn får oppdraget med å plukke og dele ut mat og drikke foreldre og foresatte har bestilt til sine barn. Begge deler innebærer mindre administrasjon for skolene.

Foreldrene har fått en enklere bestillingsløsning enn den som var. Nå er det større fleksibilitet i hvordan de kan betale, og løsningen åpner dessuten for å bestille ulik mat eller drikke gjennom uken, kanskje avhengig av om barnet skal på trening eller lignende rett etter skolen.

I tråd med faglig retningslinje for mat og måltider i skolen

Produktutvalget er fortsatt satt sammen på en måte så det er i tråd med «Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i skolen», som har vært føringen i mange år.

Skolemelk har gitt godt påfyll til skolemåltidet siden 1970-tallet. I starten ble det hovedsakelig levert én melketype, men siden den gang har utvalget blitt større. I 2010 ble skolemelk.no startet, og dermed kunne melken enkelt bestilles på nett. De senere årene har det også kommet flere varianter av melk i tillegg til ulike produkter til utvalget, blant annet fruktdrikk og yoghurt.

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit april

Kr 5,05

Snitt fettprosent kumelk april

4,39%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås