Meny

Seterkonferansen 2013

Konferansen ble åpnet av felespiller Knut Buen
Konferansen ble åpnet av felespiller Knut Buen

Første helga i april var 40 stølsinteresserte samlet til seterkonferanse på Bø hotell i Telemark. Tema for konferansen var spunnet rundt tradisjonell stølsysting før og nå, kombinert med bruk og forvaltning av kulturlanskapet

Tonen for konferansen ble lagt av Knut Buen. «Ta til deg det du kan fordøye, resten bles du i» var han åpningshilsen til konferansen , før han mellom alvor og skjemt lot vakre feletoner strømme utover forsamlingen.   

Konferansen hadde et bredt spekter av innhold. Fra Landbruksdirektøren i Telemark Helge Nymoen som trakk tråder til tradisjonell stølsdrift i Telemark før og nå, via matspesialist  og journalist Helge Gudheim som tok for seg  tradisjonell stølsysting i Valdres til stølslandskapet som resurs  for reiselivssatsing  ved regiondirektør  i NHO Nikolay Boie og stølsdrift som nasjonal ressurs  ved forsker Solveig Svardal fra Telemarkforsking.  Seminaret ble avsluttet med en presentasjon av en metode for kartlegging av stølsområdene i Valdres ved Ulf Ullring, før konferansedeltakerne fikk ta del i en utferd til to bruk med lokal foredling i Telemark.

Du kan lese mer om seterkonferansen på www.seterkultur.no

Hva er «Norsk Seterkultur»?

Norsk Seterkultur er en landsdekkende organisasjon som har til formål å ta vare på seterkulturen i et langsiktig perspektiv gjennom aktiv bruk av setrene. Dette skal gjøres i trå med lokal kunnskap fra fortid og nådtid.  Organisasjonen skal videre fremme interessene til seterkulturen overfor offentlige styresmakter og samfunnet generelt. Styret er sammensatt av fem representanter, hvor landbrukssamvirket har en. For tiden er det TINE som har styrevervet i Norsk Seterkultur.

 

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit april

Kr 5,05

Snitt fettprosent kumelk april

4,39%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås