Meny

Salg og volum av økomelk øker fortsatt i Nord-Norge

Økobonde Nord
Økobonde Nord

Sammenlignet med 1. halvår i 2012 har salget økt med 8 %, noe som utgjør at salget har økt med 63 % fra prosjektstart 1.8. 2011 i Nord-Norge.

Selv om vi startet tapping av økologisk melk ved Meieriet Harstad i mars 2012, klarer vi ennå ikke å dekke butikkene i Finnmark. Slik at TINE kan være leveransedyktig over hele landet på økologisk lettmelk. Det er derfor fortsatt et behov for økologisk melk i Nord-Norge, selv om vi henter melk fra Nord-Trøndelag, til landsdelen. Spesielt er det viktig med en stabil leveranse til Harstad Meieri, da vi ønsker oss flere produsenter som kan levere hit.

Den nordnorske økomelka går i størst grad til storhusholdningen, spesielt forsvaret. Likevel arbeider vi i prosjekt «Økt produksjon av økomelk i Nord-Norge» med økt salg i dagligvarehandelen, da vi ser at informasjon om melken til kunde er med på å øke salget. Vi ser på det som viktig at den nordnorske melken beholder sin andel i butikkene, også den økologiske.

Det er mange ting som henger sammen for å øke salget, og først og fremst må det være volum til stede for å kunne levere til kundene. Prosjektet jobber med å informere gårdbrukere i Nord-Norge om at økologiskmelkeproduksjon kan være et lønnsomt alternativ, der agronomien er satt i fokus. For hjelp og støtte til gårdbrukere som lurere på om deres gård kan drives økologisk, tilbyr vi flere rådgivingstilbud i samarbeid med Norsk Landbruksrådgiving.

 

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås