Meny

Råd og retningslinjer om korona-smitte

Bønder må gjøre det de kan for å unngå å bli smittet og spre smitte. TINE ber alle om å følge råd fra myndighetene, sørge for god håndhygiene og være ekstra årvåken med generelle smittetiltak på gården. Vi forholder oss til myndighetenes råd og følger utviklingen nøye.

Vask hendene, ha godt smittevern og lag beredskapsplan for gården.

- TINE tar forholdsregler og gjør det vi kan for å unngå smittespredning. Det er viktig at bøndene holder seg friske slik at vi i størst mulig grad kan holde hjulene i gang, stelle dyra og produsere mat til befolkningen.

->Les også fra Helsedirektoratet: Bønder i karantene/isolasjon kan trygt stelle dyrene sine

Påvirker gjennomføringen av møter

TINE har innført restriksjoner på fysiske møter og om mulig gjennomfører disse digitalt(Teams, Skype etc.) For årssamlinger som ikke er gjennomført, ber vi produsentlagene om å følge krav og retningslinjer fra lokale myndigheter. 

Sjekk beredskapsplan for gården

Det gjøres daglig godt smitteforebyggende arbeid på norske gårder, blant annet med egne smittesluser og regler for hvem som får gå inn til husdyra.  Norske bønder er godt trent, og nå rådes alle til å være enda mer påpasselige.
 
Vi oppfordrer alle bønder til å ta fram beredskapsplanen for gården. Tenk gjennom hva som vil skje hvis en eller flere av dere på gården blir syke og ikke får stelt dyra. I landbruket har vi tradisjon for å stille opp for hverandre, så kontakt kolleger allerede nå, og avtal hva dere kan gjøre for hverandre hvis noen blir syke.

Viruset utgjør ingen fare for dyrehelsen, og norske dyr utgjør ikke en smittekilde for mennesker.

Hva om den som steller i fjøset er satt i karantene eller har fått påvist Koronasmitte, og er melkeprodusent?

Om dette skulle være tilfelle, må vi be deg om å ringe og varsle dette til TINEs beredskapstelefon, 902 50 372, så tankbilsjåfør og andre som må på besøk på gården, kan ta sine forholdsregler. Det må finnes fylt såpedispenser ved vask i tankrommet, så sjåføren kan gjennomføre god håndhygiene

Følg med på medlem.tine.no for oppdatert informasjon. 

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås