Meny

Produksjonen av Sunniva® isTe flyttes hjem

I mars flyttet TINE produksjonen av Sunniva® isTe hjem til Norge. Dette er i tråd med selskapets satsning på bærekraft og tydelige visjon om å skape et levende Norge.

I samarbeid med Petpack Drikker AS blir Sunniva® isTe fremover tappet i Aurskog. Dette er både mer miljøvennlig og bidrar til å sikre norske arbeidsplasser.

Mer miljøvennlig

– Vårt mål er å produsere så mange produkter som mulig i Norge. Alle meieriproduktene våre produseres i Norge. Vi har i tillegg noen få merkevarer som blir og har blitt produsert i utlandet. Det å flytte denne produksjonen til Norge er både mer miljøvennlig og det bidrar til å sikre norske arbeidsplasser, sier leder for bærekraft i TINE, Bjørn Malm.

Sparer miljøet for over 190 trailerlass

Endringene er et av bidragene for at TINE skal nå bærekraftmålene.

– Sunniva® isTe er et viktig produkt for TINE, og vi må se på alle våre produktlinjer når vi steg for steg jobber for å senke våre klimagassutslipp. Iste-porteføljen vår er den mest solgte isteen i Norge og vi er veldig stolte av at den nå blir laget i Norge hos Petpack Drikker AS, sier Malm.

At produksjonen av Sunniva® isTe nå flyttes til Norge tilsvarer en transportreduksjon på hele 190 trailerlass i året fra Tyskland til Norge, noe som tilsvarer en CO2-reduksjon på 27 tonn.

– Vårt mål er at TINE sin verdikjede skal fjerne mer klimagasser enn den slipper ut. Da må vi snu hver stein og gjøre bærekraft til en integrert og kommersielt viktig del av virksomheten, sier Malm.

Store ringvirkninger

Samfunnsansvar spiller også inn når TINE tar avgjørelser om hvor produkter skal produseres.

– Det innebærer å investere i mer bærekraftige løsninger, men også sikre at veksten i TINE kommer hele Norge til gode gjennom melkeproduksjon og arbeidsplasser over hele landet, sier Malm.

I Petpack er de fornøyde med å lande produksjonen av Sunniva® isTe.

– Vi er meget glade for at TINE valgte å flytte iste-produksjonen til Norge og til Petpack Drikker på Aurskog. Det er viktig for oss å være konkurransedyktig både med tanke på effektivitet, pris og kvalitet. Når vi i tillegg tar hensyn til miljøgevinsten, er dette et eksempel på et smart valg for alle parter, sier administrerende direktør i Petpack, Axel Huus. 

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit juli

Kr 5,33

Snitt fettprosent kumelk juli

4,32%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås