Meny

Over 35.000 «Hoppa i høyet»

Landbruksmaskiner, lokalmat og dyr fylte Rådhusplassen i Oslo lørdag 27.august. Dyrsku’n er 150 år og inviterte barnefamilier fra Oslo-regionen til en dag på landet – midt i byen! Også TINEs stand «Melkeveien» var til stede under «Hopp i høyet».

Aktivitetsdagen «Hopp i Høyet» er en Oslo-markering av den velkjente messen «Dyrsku’n» som arrangeres i Seljord i Telemark hvert år. Arrangementet var en formidabel suksess - over 35.000 møtte opp

Denne lørdagen ble det vist frem lokal mat – fra Åmotsdal-graut til Bergby-burger. Reiselivet ved Visit Telemark viste seg frem, noe også landbruksorganisasjonene med TINE og Felleskjøpet i spissen gjorde.

«Melkeveien»

TINEs stand hadde navnet «Melkeveien» som viste frem veien fra støl til butikk. Tanken bak standen var å gi byfolk og deres barn et innblikk i hvilken reise melken har fra ku til frokostbordet. Her var det tre poster, med melking av ku, visning av hvordan vi tester melka både i fjøset og flere ganger etterpå for å sikre at kvaliteten er god, samt en oversikt over de ulike delene av TINEs verdikjede. Til slutt var det selvsagt smaksprøver. I løpet av dagen ble det delt ut mellom 12.000 og 15.000 enheter TINE-melk, der den ene var den nye, sukkerfrie, kakaomelken i skolemelkordningen.

- I tillegg hadde vi satt opp en tegnevegg hvor barna kunne tegne det de hadde opplevd på melkeveien og så hadde vi en kjempestor benk hvor man kunne sitte å nyte en kartong med Tinemelk, sier Marthe Alme, salgsplanlegger i TINE Salg, og ansvarlig for TINEs stand.

Ku og sau og hest og geit

Fra andre deler av arrangementet var Telemarks-kua og to kalver fra Aslak Snarteland svært populære. Barn og voksne flokket seg rundt dyra – akkurat som på selve fesjået i Seljord. De fikk også se hester, geiter og sau.

Det var Dyrsku’n og Tun Media med Nationen som sto bak arrangementet.

– Tilbakemeldingene fra både publikum og utstillere er kjempemessige. Dette er noe vi alvorlig må forsøke å videreføre neste år, det kan også bli aktuelt andre steder enn Oslo, sier daglig leder Geir Helge Espedalen i Dyrsku’n til Varden.

Hopp i høyet

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit april

Kr 5,05

Snitt fettprosent kumelk april

4,39%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås