Meny

Nyttige nettsteder i landbruket

Før ringte vi – nå leter vi på nett. Men hvor finner jeg svar på det jeg lurer på? Her finner du en liste over landbruksrelaterte nettsteder.

Statlige nettadresser

Har du spørsmål knyttet til melkekvoter, produksjonstillegg eller mangler et skjema? Les og let på https://www.slf.dep.no,  før du slår nummer til landbrukskontoret.

Se også http://www.innovasjonnorge.no/no/landbruk/ hvis du går med en gründer i magen.

Lurer du på hvor landbruksministeren er eller kanskje du søker siste nytt om forslag til endringer i konsesjonsloven? Svaret kan du finne på www.regjeringen.no/no/dep/lmd

Statistikk kan være interessant. Mest offentlig statistikk finner du på www.ssb.no. Har kan du finne alt fra hvor mange som har sammen navn som deg til hvor mange kyr det var i 1995. Nyttig kunnskap og forskning finner du også på www.nibio.no. Er du interesser i lov og rett eller lurer på en paragraf? Da er det mye å finne på www.lovdata.no.

Nettsteder om samvirke

Vil du lese landbruksbloggen eller leter du etter argumenter for samvirke? Da er Norsk Landbrukssamvirke sin side www.landbruk.no stedet å lete. Se også www.rentebors.no for å finne den laveste driftskredittrenta til enhver tid.  Vil du vite enda mer om samvirke, søk da på http://www.samvirke.org/.

For medlemmer i samvirke

https://medlem.tine.no kjenner du selvfølgelig til. Her finner du husdyrkontrollen, informasjon om medlemsskapet i TINE og fagsaker. Det samme gjelder https://medlem.nortura.no/ og https://minside.felleskjopet.no/. For alle organisasjonene er det både åpne sider og sider som krever innlogging. Geno har sin egen nettside, www.geno.no

Forbrukere

 

Fag og faglag

Faglagene kan gi svar på mangt. Bondelaget finner du på www.bondelaget.no mens småbrukarlaget har svaret på www.smabrukarlaget.no. Trenger du en fagekspert på gjødsling eller plantedyrking – da er Norsk Landbruksrådgiving på www.nlr.no et sted å lete. Tenker du økologisk har www.debio.no en nettside. Det samme har www.oikos.no.

Finner du ingen ting av interesse her – da har Google svaret! Kom gjerne med tips til flere nettsider i kommentarfeltet.

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit april

Kr 5,05

Snitt fettprosent kumelk april

4,39%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås