Meny

Nye produkter fra TINE

Årets første lanseringsvindu har mange spennende nyheter fra TINE. Vi prøver å skreddersy produktsortimentet etter forbrukernes ønsker og behov. Mange er opptatt av sunnhet og helse og ønsker produkter med mindre fett og sukker og mer protein, mens andre legger vekt på mattradisjon og spesialiteter. De aller fleste ønsker at hverdagsmaten skal baseres på gode råvarer, være ernæringsrik og enkel og rask å tilberede.

For å tilfredsstille den sistnevnte kategorien, lanserer vi TINE NÅ middagsbaser i tre varianter, Arrabbiata, Thai Red Curry og en base til klassisk fiskegryte. Oppskriftene er utviklet av Karla Siverts, kjøkkensjef på Smalhans (restaurant i Oslo). Middagsbasene er smaksrike, inneholder mellom 25 og 70 % grønnsaker og gjør det enkelt å lage en fristende og næringsrik hverdagsmiddag til familien.

TINE Yoghurt Fyldig er en ny serie smakfull yoghurt med fyldig og fløyelsmyk konsistens, med lite fett og rik på protein. Vår erfaring er at forbrukerne ønsker en sunnere hverdagsyoghurt uten å gå på bekostning av smak. Produktet kommer i tre smaker; naturell, vanilje og pasjonsfrukt, som er en ny og spennende smak innen yoghurt. De smaksatte variantene inneholder 30 % mindre sukkerarter per 100g enn et lignende produkt.

Forbrukerbehovene er i endring. Vi ser at forbrukere i økt omfang søker variasjon og produkter som smaker mer. Smaksatt TINEost er i frammarsj, samtidig som vi ser en tydelig trend på smaksatte oster globalt. Norvegia® med krydder er en ny retning som skal tilby variasjon, og osten kommer med to smaker – paprika og pepper.

Grøt er en stor internasjonal trend og beskrives som «den nye sushien». 31 % av nordmenn spiser grøt på farten minst en gang per uke. Nå kommer 14 med en ny variant av favoritten 14 Havregrøt, denne gang med en fruktblanding med jordbær og granateple i sidekammeret.

Internasjonale trender viser en økende tilvekst av barneyoghurt med grønnsaker. Også i Norge ønsker foreldre seg en drikkeyoghurt med frukt, bær og grønnsaker framfor en med kun frukt og bær (Kilde: Opinion, mai 2015). Derfor lanseres Sprett Pluss Drikkeyoghurt med hele 25 % frukt- og bærjuice og grønnsaker. Smaken er en frisk og deilig blanding av druer, jordbær, eple og gulrot. Sprett Pluss Drikkeyoghurt er søtet med 1 % sukker og fruktjuicekonsentrat, totalt 4 % tilsatt sukker. Den er uten e-stoffer og inneholder viktige næringsstoffer for barn i vekst. Sprett PLUSS er beriket med vitamin D og er en naturlig rik på kalsium, proteiner og vitamin B12.

Nå kommer den første ferdige chai latten i norske dagligvarebutikker, kiosker og kantiner. Chai betyr "te" på hindi og latte betyr "melk" på italiensk. Chai latte er ganske enkelt te med melk. TINE ChaiLatte er en deilig, eksotisk og smakfull drikk med smak av kardemomme, ingefær, kanel og nellik. Vi tror drikken appellerer både til dagens isdrikke-fans, men også til nye forbrukere.

SESONG

For å lade opp mot OL i Brasil i august, lanserer TINE en tilpassetBiola med kokos og cupuacu med frisk og eksotisk smak av Brasil. Cupuacu er en frukt som vokser i Amasonasområdene, og lukten kan kjennes som en blanding av kakao og ananas, og smaken minner om pære med litt banan. Emballasjen har også fått en sterk Brasil-profil.

DESIGNENDRINGER

Nordmenn elsker brunost, men spiser ikke like mye som før. Vi har gått i samarbeid med Moods of Norway som har skapt en ny og iøynefallende design som gjør det umulig for forbruker å unngå å få øye på brunosten i butikken og i kjøleskapet. «It’s hip to be square» er mottoet. Gudbrandsdalsosten kommer i en knallrosa drakt, mens Fløtemysosten blir oransje. Designen vil være tilgjengelig i butikk fram til mai måned.

Bakgrunnen for endringen til et helt ny design på TINE Kefir Økologisk, er et ønske om å få fram historien om håndverket bak produktet, samt å friste og inspirere flere til bruk gjennom ulike oppskrifter på kartongen. Visste du at TINE Kefir egner seg ekstra godt til bakst?

Av andre designendringer som gjøres, kan nevnes Ryfylkegome og tre Biola-varianter.

NYE PRODUKTER FRA OSTECOMPAGNIET

Fryd Brie Gourmet er en brie for dem som liker smaksrik ost. Osten har en markant smak, duftende aroma og fruktig og særegen ettersmak. Osten er moden når kjernen i osten er borte. Nær "Best før"-datoen blir gjerne overflaten noe mer brunlig, og da smaker osten aller best.

En etterspurt lett-variant av Snøfrisk er nå endelig på plass. Den myke og friske kremosten har den samme gode smaken selv med 15 % fett. Snøfrisk er det norskeste av det norske. Den er laget av melk fra geiter som beiter i nærheten av Sunnmørsalpene, og slikt blir det nydelig ost av.

Av importerte oster utvider Ostecompagniet sin portefølje med to italienske spesialiteter fra kvalitetsmerket Michelangelo. Den ene, Parmigiano, er en ekte parmesan som er lagret i 22 måneder. Osten har en frisk, fruktig og søtlig smak og en litt kornete, fast konsistens. Den andre er en Mozzarella med god smelteevne som passer ypperlig til pizza.

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit januar

Kr 4,95

Snitt fettprosent kumelk januar

4,34%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås