Meny

Ny hedersbevisning til dyktige melkebønder

51 melkeprodusenter mottok mandag kveld Mjølkespannet for å ha levert elitemelk sammenhengende i minst 25 år. Dette er en ny hedersbevisning i TINE.

I tillegg til Mjølkespannet i sølv ble det også delt ut 88 Sølvtiner, for å ha levert elitemelk  sammenhengende i 15 år.  

Trykk her for å finne oversikt over mottakere av Sølvtine og Mjølkespann

Ikke en eneste glipp

Hver dag måler TINE kvaliteten på melka fra norske melkeprodusenter. Den beste melka blir kategorisert som «elitemelk». Melka blir blant annet analysert for celletall som forteller om jurhelsa, bakterienivå som sier noe om hygienisk standard og frie fettsyrer som forteller om smaken på mjølka. Melka må selvsagt være fri for medisinrester. Dette blir kontrollert ved hver eneste melkehenting. 

Kvalitet og grundighet

TINEs styreleder Trond Reierstad og konsernsjef Hanne Refsholt stod for utdelinga på Lillestrøm mandag kveld 23. april. Elitemelk er den høyeste kvalitetsmerkinga norske melkebønder kan få for melka. Over 9 100 dager med god fjøsdrift må til for å kunne motta det eksklusive mjølkespannet i sølv.
Styreleder Trond Reierstad er stolt over hvor dyktige og grundige mottakerne av Mjølkespannet er. Bak prestasjonene ligger yrkesstolthet, gode hygienerutiner og grundig planlegging og oppfølging av alle deler av gardsdrifta, med stor vekt på å ta vare på dyra på beste måte. – Høy kvalitet er det beste konkurransefortrinnet norsk melkeproduksjon har i konkurransen med utenlandske aktører. I løpet av de siste årene har andelen elitemelk økt jevnt. Det betyr at norske forbrukere får melk i verdensklasse, sier Trond Reierstad.

Fakta:

Mjølkespannet: En prestisjefull hederspris

 • Mjølkespannet er laget i ekte sølv hos gullsmed Th. Martinsen i Tønsberg. 
 • Mottakerne av Mjølkespannet har levert elitemelk 25 år på rad uten en eneste feil. De står for svært god drift, kvalitet i alle ledd i produksjonen og god dyrevelferd. 
 • Målet med hedersprisen er å påskjønne dyktige melkeprodusenter og økt interessen for godt fjøsstell,      god gardsdrift og levering av melk med særdeles god kvalitet.
 • Mjølkespannet ble utdelt av konsernsjef Hanne Refsholt og styreleder Trond Reierstad i TINE ved en høytidelig festmiddag 23. april, i forkant av TINEs årsmøte. 
 • Mjølkespannet er en ny heiderspris som blir delt ut for første gong i år.

 

Elitemelk: Norsk melk i toppklasse

 • Elitemelk er den høyeste kvalitetsmerkinga norske melkebønder kan få. Melka blir målt etter ulike kriterier som blant annet nivå av celletall, bakterienivå og frie fettsyrer. Melka må være fri for medisinrester og dette blir kontrollert ved hver henting.
 • For å sikre god melk i butikken, tester TINE kvaliteten på melka åtte ganger gjennom hele verdikjeden fra fjøset og fram til butikk. Bonden mottar ekstra tillegg i prisen for melka dersom den tilfredsstiller kravene til elitemelk. 

Melketall

 • Norske melkebønder leverte 1 414 millioner liter melk til TINE i 2017.
 • I tillegg ble det levert cirka 20 millioner liter geitemelk.
 • I 2017 mottok TINE 50 millioner liter økologisk melk.
 • 96,3 prosent av all kumelk som ble levert i 2017 ble klassifisert som elitemelk. Det er en forbedring      på 1,5 prosentpoeng sammenlignet med 2016.

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit mai

Kr 5,07

Snitt fettprosent kumelk mai

4,39%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås