Meny

Ny daglig leder i Mimiro

Christian Schøyen går inn i rollen som daglig leder i Mimiro fra 20. mai. 2019.
Christian Schøyen går inn i rollen som daglig leder i Mimiro fra 20. mai. 2019.

Christian Schøyen er ansatt som ny daglig leder i Mimiro. Schøyen er en meget erfaren forretningsleder innen transformasjon og digital utvikling.

Schøyen har mer enn 20 års erfaring som leder og rådgiver i store internasjonale og norske selskaper, med fokus på verdiskapning i krysningspunktet mellom strategi, forretningsutvikling, prosess- og IT-optimalisering. 

Før Schøyen grunnla xSeed AS i 2019, var han adm.dir. og country manager for Tieto Norway AS, med 660 ansatte og en omsetning på 1,7 mrd. NOK. Tieto har, som Nordens største IT-tjenesteselskap, mer enn 14.000 ansatte globalt og betjener kunder i over 25 land. I Tieto har Schøyen også vært Vice President for Industrial & Consumer Services i Norge og leder for Tieto Consulting & System Integration i Norge og Øst-Europa. Før han startet i Tieto i 2009 var han adm.dir. for Eurofoto og markedsdirektør i Intele-gruppen.  I perioden 1999-2006 var han forretningsutvikler og manager for IBM i Norge og Norden, og stabssjef og management-konsulent i PricewaterhouseCoopers Consulting i Norge/Nord-Europa. Schøyen er sivilingeniør innen industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU, og har executive program fra INSEAD og Stockholm School of Economics.

Schøyen er 46 år og bor i Oslo med sin familie.

 - Mimiro, med deres ambisjon, er noe av det mest spennende som skjer innen digitalisering av landbruket, og potensialet for å bli den sentrale aktøren er stort. Med solide eiere, høye ambisjoner og en utvikling i god fart, synes jeg dette er en veldig spennende utfordring og mulighet. Selskapet er jo mindre enn selskapene jeg tidligere har ledet, men vekstmulighetene og samfunnsoppgaven desto større, sier den nye daglige lederen.Jeg er takknemlig for tilliten Mimiros styre har vist meg, ydmyk overfor oppgaven og det arbeidet som allerede er gjort, og gleder meg stort til å ta fatt på oppdraget, fortsetter Schøyen.

Mimiro skal ha en stor lansering nå i juni, og går inn i en ny fase med mer fokus på driftsoppgaver. Harald Volden, som har fungert som daglig leder siden oppstart av Mimiro i august 2018, har i den forbindelse ønsket å fokusere mer på innovasjon og forskning på nye konsepter i Mimiro. - Jeg er veldig glad for å få Christian med på Mimiro-laget. Han tilfører en kompetanse som er helt avgjørende for å kunne utvikle selskapet videre. Selv ønsker jeg fortsatt å bidra sterkt i Mimiro. Men jeg ønsker å kunne konsentrere meg mer om den faglige utviklingen, som også er helt avgjørende for at selskapet skal lykkes, uttaler Harald. Han vil fortsetter i ledergruppen i Mimiro. 

- For det første vil jeg takke Harald for en fantastisk bra innsats så langt, sier Gunnar Sælleg, styreleder i Mimiro. Harald skal heldigvis fortsette med innovasjon, partnerskap og strategi og vil være en viktig del av Mimiro også fremover.

Og velkommen til Christian;  - Mimiro går med den forestående lanseringen inn i en ny fase der det blir bra å få med Christian og hans kompetanse, avslutter styrelederen. 

Christian Schøyen starter i jobben som daglig leder 20. mai 2019.

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit februar

Kr 4,87

Snitt fettprosent kumelk februar

4,31%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås