Meny

Norske investorer har tro på TINE

I forrige uke inviterte TINE investorer inn for å låne oss penger. Investorene har stor tro på TINES forretningsmodell, og har lånt selskapet 550 millioner kroner.

Forrige onsdag ble det klart at investorer i det norske finansmarkedet har tillitt til TINE. Det var knyttet stor spenning til om det ville være nok interesse fra investorene på grunn av et urolig marked. Mange har fryktet at Trumps handelskrig skal trappes opp, og dette har påvirket global økonomi negativt. Derfor var det gledelig at investorene likevel viste stor interesse for å låne TINE penger på gode betingelser forrige onsdag.

– Det betyr jo at vi har mulighet til å låne penger selv i tider med usikre økonomiske forhold. Det gir oss en trygghet, og gjør at TINE kan fortsette å investere når vi har behov for det, forteller Finanssjef Ellen Eskedal Scavenius, i TINE Økonomi og finans.

Finanssjefen er fornøyd med at betingelsene på lånene ble bedre enn dagens marked skulle tilsi. Hun understreker også hvor viktig det er at investorer ønsker å låne TINE penger:

– Dette gir TINE flere muligheter å låne penger på. På den måten blir vi ikke utelukkende avhengig av bankene.

Vi ender også med en lavere rentekostnad enn vi hadde hatt dersom vi bare skulle låne penger av en bank. Og lavere rentekostnader bidrar til et bedre resultat på bunnlinja, avslutter Eskedal Scavenius.

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit juli

Kr 5,33

Snitt fettprosent kumelk juli

4,32%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås